Villámgyors, pihe-puha csokitorta 3 hozzávalóból – Lisztmentesen is szuper
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csokitortából bármikor, bármennyit meg lehet enni, az a lényeg, hogy minél több csokoládé legyen benne.
Azok a csokitorták is nagyon finomak, amelyekben nem a vajas vagy másfajta krém dominál, hanem maga a tészta szaftos és isteni. Ilyen a brownie is, de ha igazán odafigyelsz az alakodra, akkor lisztet se tegyél bele. Ez a sütemény mindössze három hozzávalóból készül, pillanatok alatt megsül és biztosan nem fogsz hiányt szenvedni a csokis ízből. Liszt és sütőpor sincs benne, úgyhogy ne ijedj meg, ha a sütőből kivéve a közepe egy kicsit belapul.
Ha esetleg mogyorókrém-rajongó vagy, de ugyanúgy száműznéd a lisztet, akkor készíts nutellatortát.
Csokitorta lisztmentesen
Hozzávalók 6 adaghoz
- 6 darab tojás
- 330 gramm csokoládé (ét vagy tej)
- 6 evőkanál vaj
Elkészítés:
A tojásokat üssük egy tálba, majd elektromos habverővel verjük jó habosra. Akkor lesz jó, ha a sárgája szinte kifehéredik, nem lesz túl folyós.
A csokit törjük darabokra, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a vajat, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel. Kevergessük közben, figyeljünk, nehogy odakapjon. A csokoládét és a vajat természetesen vízgőz felett is megolvaszthatjuk.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy 22 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
Lassan, kanalanként keverjük hozzá a felvert tojásokat a csokis keverékhez, egészen addig, amíg egynemű nem lesz a massza. Fontos, hogy ehhez a lépéshez ne használjunk elektromos keverőt, mert összetöri a tojást és nem fog eléggé megemelkedni a piskóta.
Öntsük a tésztát a formába, süssük 40-50 percig. Ha megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk a formában kihűlni. Ne aggódjunk, a süti kicsit összeesik, miközben hűl.
Fotó: Getty Images