
Egytepsis mac and cheese gnocchiból – A klasszikus recept krumplinudlival még tartalmasabb

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Selymes mandulaital házilag: ezt készítsd, ha nem ihatsz tehéntejet

Tejszínes, zöldséges rakott krumpli: vastag, nyúlós sajtréteggel az igazi

Sütés nélküli csokis desszertek: gyors nasik, amiket csak szeretni lehet

Spenótos csicseriborsó-fasírt: gyors ebéd friss zöldségekből

Ropogós KFC-csirke házilag: a bundája jó fűszeres
Rengeteg sajt tésztával összeforgatva, nem létezik ennél finomabb és egyszerűbb recept.
A mac and cheese, leánykori nevén az amerikai sajtos makaróni sajtimádóknak való recept, ráadásul nagyon gyorsan elkészül. Rengeteg variációja létezik, lehet baconnel, kolbásszal dúsítani, de az alaprecept is isteni finom. A lényeg, hogy minél krémesebb, szaftosabb legyen.
A mac and cheese leggyorsabban a tűzhelyen készül, de ha még intenzívebbé szeretnéd tenni az ízeket, akkor süsd meg sütőben. Ilyenkor csak arra kell vigyázni, hogy a tésztát hidegen keverd a szószhoz, hogy ne szívja meg magát túlságosan. Sütheted karfiollal is, úgy még krémesebb végeredményt kapsz.
A sajtos szósz nemcsak tésztával, hanem krumplinudnival, vagyis gnocchival is finom. Ha nem akarsz boltit venni, készítsd el házilag, úgy kicsit több időbe telik, de a végeredményért megéri. A szószhoz használj intenzívebb ízű sajtot, például cheddart.
Mac and cheese gnocchi

Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm gnocchi
- 6 evőkanál vaj
- 40 gramm liszt
- 700 milliliter tej
- 200 gramm cheddar sajt (reszelt)
- 2 teáskanál mustár
- 50 gramm parmezán
- 0.5 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- 0.5 kávéskanál füstölt pirospaprika
Elkészítés:
A gnocchit készítsük el a recept szerint.
Forraljunk egy nagy fazékban vizet, sózzuk, majd forrástól számítva 3-4 perc alatt főzzük ki benne a krumpligombócokat. Szűrjük le, majd tegyük félre.
Egy serpenyőben melegítsünk vajat, szórjuk bele a lisztet, 1-2 percig pirítsuk, vigyázva, hogy oda ne kapjon. Keverés közben lassan öntsük hozzá a tejet, keverjük csomómentesre, majd várjuk meg, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, szórjuk bele a cheddar sajtot, majd várjunk, amíg teljesen elolvad benne. Keverjük hozzá a mustárt, a borsot, a sót, a paprikát és a parmezánt. A végén forgassuk hozzá a gnocchit is úgy, hogy mindenhol érje a szósz. Forrón tálaljuk.
Fotó: Getty Images