
Lasagne Pészach ünnepére - Tészta helyett maceszlappal rétegezzük

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Lasagne-t készíteni nagyon egyszerű és hálás feladat, ráadásul mindenki szeretni fogja.
A lasagne nem bonyolult étel, csak finom bolognai ragut kell készíteni hozzá, de az gyakorlással elsajátítható. Ez most mégis rendhagyó változat, egyrészt mert húsmentes, másrészt mert különleges alkalomra készül, méghozzá Pészach ünnepére.
Pészachkor tilos mindenfajta kovászos étel, de még a tésztafélék fogyasztása is. Így a lasagnetészta helyére maceszlapok kerülnek, a paradicsomszószt pedig háromféle sajt dobja fel. A maceszlapok ugyanúgy megpuhulnak majd a szósztól, mint a tészta.
Macesz lasagne

Hozzávalók 4 adaghoz
- 6 darab maceszlap
- 400 milliliter Marinara szósz
- 240 gramm mozzarella sajt
- 120 gramm gouda
- 60 gramm parmezán
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Készítsük el a marinara szószt, itt találunk receptet hozzá. Egy jénai aljára tegyünk egy keveset a marinara szószból, oszlassuk el egyenletesen. Tegyünk rá egy egész maceszlapot. Kenjünk rá egy adag szószt, szórjunk rá reszelt gouda sajtot, borítsuk be vastagon mozzarellával és egy leheletnyi parmezánnal. Folytassuk a rétegezést addig, amíg tele nem lesz a jénai. A legfelső réteget jó vastagon kenjük meg marinara szósszal, tegyünk rá mozzarellát és hintsük meg parmezánnal.
Süssük a lasagne-t 20-25 percig, amíg a sajt szépen megpirul rajta. Vegyük ki a sütőből, de mielőtt felszeleteljük, hagyjuk hűlni néhány percet.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors