
Magával sűrített, isteni borsófőzelék - Édesebb és egészségesebb, sőt, szebb is lesz

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Csak a képeken mutat jól vagy valóban van értelme kicsit leturmixolni a zöldborsófőzeléket? Kipróbáltuk, elmeséljük.
A közösségi média zöldborsófőzeléke már szinte minden esetben szuperzöld, azaz nem csak a borsó, de az azt körülvevő szaftos közeg is borsószínű. Ez azonban kissé félrevezető lehet: sok más főzelékkel ellentétben a zöldborsót nem lehet pusztán magával sűríteni, kell bele valamilyen más anyag is. Az viszont tény, hogy sokkal kevesebb sűrítőanyag kell úgy, ha leturmixoljuk egy részét, elég egy egészen kicsi belőle, de van itt még más titok is.
A zöldborsó héját nem viszi le rendesen a botturmix, így ebben az esetben nem működik a máskülönben általunk is kedvelt, itt-ott beleturmixolós módszer. Nem ússzuk meg, hogy külön ki ne merjünk a főzelékből egy adagot és le ne turmixoljuk, így lehet csak egészen simára dolgozni a zöldborsó héját is.
A végeredmény egy valóban nagyon szép és szuper egészséges főzelék, ami ugyanakkor egyáltalán nem rugaszkodik el attól, amit megszoktunk.
Magával sűrített zöldborsófőzelék

Hozzávalók 4 személyre
- 650 gramm zöldborsó
- 1 evőkanál vaj
- 1 kisebb fej hagyma
- só
- 3 deciliter tej/növényi tej
- 1 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A vajat egy nagy lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a felaprított hagymát, sózzuk és üvegesre pároljuk. Belekeverjük a borsót, felöntjük tejjel, puhára főzzük.
A keményítőt egy kevés tejjel egy kistányérban simára keverjük, majd a főzelékhez adjuk.
A főzelék negyedét kevés lével turmixgépbe merjük, simára dolgozzuk, majd visszaöntjük. Összemelegítjük, majd tálalhatjuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors