Majonézes krumplisaláta hagyma nélkül: így is nagyon finom lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Elmaradhatatlan ünnepi kedvenc a majonézes krumpli. Pofonegyszerű elkészíteni és nem is tart sokáig. Még akkor sem, ha házilag készítjük hozzá a majonézt.
Ez eddig fel sem tűnt, de most, hogy gondolatban összeszedtem az ünnepi recepteket, világossá vált, hogy mi bizony egy majonézimádó család vagyunk.
Az ünnepek alkalmával mindig kerül valami majonézes az asztalra. Általában a keresztanyám készíti az alapmártást nagy tételben, a nagyanyám és az anyukám pedig különféle ételeket varázsolnak belőle. Az egyik legnagyobb kedvenc az elképesztően minimalista majonézes krumplisaláta.
A hagymakérdés
Nem árulok zsákbamacskát. Nálunk nincs benne hagyma. A nagymamám érdekszférájába tartozik ugyanis ez a klasszikus köret. Mivel ő nem szereti a hagymát, ha ki lehet hagyni valamiből, akkor ő megteszi. De természetesen nem szükséges eképpen eljárni. Ha valakinek hagyma nélkül nem patent a majonézes krumpli, az tegyen csak bele nyugodtan. A lilahagyma színt visz a salátába, a zsenge újhagyma pedig magát a tavaszt.
Majonézes krumpli
Hozzávalók 5 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 100 gramm házi majonéz
- 250 gramm tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál porcukor
- ízlés szerint só és bors
- 10 darab csemegeuborka (apró)
- 1 marék petrezselyem
Elkészítés:
Fotó: Getty Images