Mennyei mákos csiga leveles tésztából: mutatós desszert kevés munkával

3
Nyomtatás
mákoscsiga2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egyszerű, kezdők is elkészíthetik, ráadásul gyors, utolsó pillanatos édességnek is tökéletes. Alig van vele munka, és mindenki szeretni fogja.

Ha szereted a fahéjas és a kakaós csigát, próbáld ki mákkal töltve is, a klasszikus töltelék mindenféle tésztát megkoronáz. Hogy ne kelljen a kelesztéssel, dagasztással bíbelődni, alább egy leveles tésztás változatot olvashatsz. 

A töltelék elkészítése is gyerekjáték, a mákot csak össze kell főzni vajjal és cukorral, esetleg egy kevés tejjel. A reszelt citromhéjat sem érdemes kihagyni, picit frissebb lesz tőle az összhatás.

Ha több időd/energiád van, készíthetsz kelt tésztát is, ehhez itt találsz egy kis segítséget.

Mákos csiga leveles tésztából

mákoscsiga

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 250 g leveles tészta (élesztős)
  • 80 g cukor
  • 30 g vaj
  • 1 db biocitrom
  • 100 g mák
  • opcionális tej
  • 1 db tojás (a kenéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot és a vajat tegyük egy kis lábasba, olvasszuk meg őket. Ha elolvadtak, keverjük bele a mákot és a citrom héját, főzzük pár percig. Ha túl száraznak érezzük, mehet hozzá egy kevés tej is. Hagyjuk teljesen kihűlni a tölteléket.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra. Kenjük szét rajta a tölteléket, a széleken hagyjunk ki kb. 2 centi helyet. Tekerjük fel a hosszabb oldalától kezdve, majd vágjunk belőle 8-10 szeletet.

Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le őket a felvert tojással.

Toljuk őket a sütőbe 18-22 percre, mikor aranybarna az aljuk, készen vannak.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon