Különleges szederlekvár chiamaggal: isteni és egészséges is
Ha a barack, az eper vagy a málna mellé a kamrád polcára egy kis érdekességet is csempésznél, akkor próbáld ki ezt a nem mindennapi szederlekvárt.
Elfogyott a nyáron eltett málnalekvár? Esetleg idén nem volt időd a befőzésre? Sebaj, télen is van rá megoldás, ráadásul házi, hiszen kisebb mennyiségben, fagyasztott gyümölcsből is elkészítheted, és mennyei lesz a végeredmény.
Ez a változat arra hivatott, hogy néhány napon belül megedd: nem tartalmaz tartósítószert, és dunsztolást sem igényel, így kihűlés után azonnal fogyasztható. Emellett érdekessége, hogy chiamagot is tartalmaz, ami nemcsak a zselésítésben segít, de értékes tápanyagokkal is kiegészíti a lekvárt.
A málnát mossuk meg, tegyük egy edénybe, és alacsony hőfokon kezdjük forralni. Pár perc után tördeljük össze egy villával, majd keverjük hozzá a juharszirupot vagy cukrot és a chiamagot, majd együtt is főzzük további 5 percig.
Vegyük le a tűzről, és öntsük befőttesüvegbe. Hagyjuk kihűlni, és utána akár azonnal ehetjük. A maradékot hűtőben tároljuk, és 1 héten belül fogyasszuk el.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu