Frissítő málnás limoncello: az olasz habzóbor teszi izgalmassá

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nyáron sokkal szívesebben iszunk koktélokat, valószínűleg azért, mert ilyenkor aztán bőven mehet bele jég és szezonális bogyós gyümölcsök, mindkettő különösen jólesik a kánikulában.

A Prosecco az olaszok fehérbora, melyet legtöbbször erősen habzóra, néha gyengén buborékozóra, ritkán pedig egészen szén-dioxid-mentesre készítenek. A Prosecco sok-sok koktél alapja, például az egyik legismertebb és legnagyobb kedvencnek, az Aperol Spritznek is.

Édes és savanykás

Ebben a koktélban azonban nem a narancs, hanem a málna és az olaszok citromlikőrje, a limoncello a párja. Ettől enyhén édeskés, savanykás lesz az egész ital, amit tovább lehet fokozni, ha a málnaszemeket kicsit megtörjük benne és a végén citromkarikákkal díszítjük. 

Az, hogy milyen Proseccót használunk - szárazat, félszárazat, édeset - ránk van bízva, viszont mindenképpen a habzó változatot válasszuk. Limoncellót házilag is készíthetünk, korábban itt írtuk le a receptet hozzá. 

Málnás limoncello

málnáslimoncellorecept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 üveg prosecco (750 ml)
  • 1 bögre limoncello (250 ml)
  • 1 bögre málna
  • 2 darab citrom
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő 4 darab 2,5 deciliteres poharat. (Ha szeretnénk, egy nagyobb kancsóban is elkészíthetjük.) Tegyünk minden pohár aljára 4-5 darab málnát, majd picit törjük össze őket, hogy az ital átvegye a színüket és az ízüket is.

Osszuk el négyfelé a proseccót, majd a limoncellót is.

Egész málnaszemekkel és citromkarikákkal díszítsük, jégkockával kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük