Frissítő málnás limoncello: az olasz habzóbor teszi izgalmassá

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Nyáron sokkal szívesebben iszunk koktélokat, valószínűleg azért, mert ilyenkor aztán bőven mehet bele jég és szezonális bogyós gyümölcsök, mindkettő különösen jólesik a kánikulában.

A Prosecco az olaszok fehérbora, melyet legtöbbször erősen habzóra, néha gyengén buborékozóra, ritkán pedig egészen szén-dioxid-mentesre készítenek. A Prosecco sok-sok koktél alapja, például az egyik legismertebb és legnagyobb kedvencnek, az Aperol Spritznek is.

Édes és savanykás

Ebben a koktélban azonban nem a narancs, hanem a málna és az olaszok citromlikőrje, a limoncello a párja. Ettől enyhén édeskés, savanykás lesz az egész ital, amit tovább lehet fokozni, ha a málnaszemeket kicsit megtörjük benne és a végén citromkarikákkal díszítjük. 

Az, hogy milyen Proseccót használunk - szárazat, félszárazat, édeset - ránk van bízva, viszont mindenképpen a habzó változatot válasszuk. Limoncellót házilag is készíthetünk, korábban itt írtuk le a receptet hozzá. 

Málnás limoncello

málnáslimoncellorecept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 üveg prosecco (750 ml)
  • 1 bögre limoncello (250 ml)
  • 1 bögre málna
  • 2 darab citrom
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő 4 darab 2,5 deciliteres poharat. (Ha szeretnénk, egy nagyobb kancsóban is elkészíthetjük.) Tegyünk minden pohár aljára 4-5 darab málnát, majd picit törjük össze őket, hogy az ital átvegye a színüket és az ízüket is.

Osszuk el négyfelé a proseccót, majd a limoncellót is.

Egész málnaszemekkel és citromkarikákkal díszítsük, jégkockával kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük