Mennyei vaníliás muffin villámgyorsan: lekváros töltelékkel még finomabb
A muffinalapreceptet rengeteg módon variálhatod. Az egyik legegyszerűbb és legjobb megoldás, ha lekvárt teszel a közepébe.
A muffin az egyik legkedveltebb sütemény, melyet pillanatok alatt össze lehet dobni, rengeteg ízben készülhet, a finomságot bátran lehet cifrázni, ízlésre szabni.
A muffinuniverzum végtelen, rengetegfélét ki lehet próbálni, érdemes játszani az ízekkel és a textúrákkal. A muffin akkor jó, ha a tészta puha, szinte szétolvad a szájban: a kellemes állagért a joghurt felel, de hogy egy kis játékosság is legyen benne, a tetejét morzsával dobd fel.
A finomság készülhet natúran, de szezonjában málnával érdemes dúsítani, melynek kellemes zamata különlegessé teszi a tésztát, de lehet még fokozni az élvezeteket, ha fehér csoki is kerül a muffinba.
A puha vajat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra, utána adjuk hozzá a tojást, joghurtot és a tejet.
A lisztet a sütőporral forgassuk egybe, utána adjuk a tojásos masszához.
A málnát mossuk meg és forgassuk a masszához.
A morzsa hozzávalóit dolgozzuk össze.
A muffinformát béleljük ki papírral, majd félig töltsük meg masszával, a tetejére pedig szórjunk a morzsából. Utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre (néhány perccel több is lehet), amíg szép aranybarnára sül.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu