Szaftos és puha diós-málnás morzsasüti – Nincs vele nagy macera

4
Nyomtatás
málnás morzsasüti cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Lassan itt a nyár, és vele együtt érkezik az egyik kedvenc gyümölcsöm, a málna is.

Nem túlzás, ha azt állítom, a málna az egyik kedvenc gyümölcsöm. A görögdinnyével együtt a nyarat jelenti nekem. Málnából minden finom, a szörp, a lekvár és természetesen a sütemény is. Olyan édességet érdemes belőle készíteni, amiben tökéletesen tud érvényesülni az íze.

Ez a morzsasüti pont ilyen, az alján egy réteg tésztával, a tetején tojáshabbal és egy kevés tésztával, közötte pedig szaftos málnával és dióval. Szerintem abbahagyhatatlan. 

Málnás morzsasüti

málnás morzsasüti recept

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 3 darab tojás
  • 170 gramm vaj
  • 150 gramm cukor
  • 1.5 teáskanál vaníliakivonat
  • 300 gramm liszt
  • 0.5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál
  • 1 doboz málna
  • opcionális málnadzsem
  • 100 gramm dió
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Egy tepsit vajazzunk ki, vagy béleljünk ki sütőpapírral. A diót vágjuk tetszőleges méretű darabokra. 

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből elektromos habverővel verjünk kemény habot, majd tegyük félre. 

A vajat és a cukrot verjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliát és a tojássárgáját, keverjük alaposan 3-4 percen át, amíg a térfogata megnő. Adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Fakanállal vagy a kezünkkel óvatosan dolgozzuk össze. Öntsük bele a nagy részét a tepsibe, szépen egyengessük el. Egy kevés tésztát tegyünk félre, abból morzsolunk majd a süti tetejére is.

Tegyünk a tésztára málnát, ha szeretnénk, előtte megkenhetjük málnalekvárral is, szórjuk meg a dió nagy részével, majd morzsoljuk rá a maradék tésztát. A tetején óvatosan egyengessük el a tojásfehérjét. Ezután még szórjuk meg dióval. 

Süssük 30 percig, közben figyeljük, nehogy túlsüljön a teteje. Akkor jó a sütemény, ha aranybarna színt kap.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon