Pálcikás limonádéjégkrém házilag - Egészséges nyári frissítő
Forró, nyári napokon egy hűsítő, házi limonádéjégkrémnél jobbat nem kívánhatnál.
Végtelenül egyszerűen készül ez a málnás semifreddo, alig kell hozzá valami, ráadásul kezdők is elkészíthetik, nem lehet elrontani. Az alapja légies tejszínhab, ebbe kerül egy kevés krémes görög joghurt és házi málnaszósz. Utána csak annyi a dolgod, hogy beteszed ezt a keveréket a fagyasztóba, és várod a csodát.
Pár óra múlva el is készül a semifreddo, a hideg, mégis krémes desszert fagyi helyett is tökéletes, kicsik és nagyok is imádni fogják. Ha szeretnéd, a málnát lecserélheted más szezonális gyümölcsre, és a cukor mennyiségét is ízlés szerint adagolhatod, a krémet, mielőtt lefagyasztod, nyugodtan kóstold meg. Ha szeretnéd még édesíteni, porcukrot adj hozzá, különben a szemcsék ropogni fognak a fogad alatt.
Béleljünk ki folpackkal egy 20x10 centis kenyérsütő formát.
A málnát alaposan mossuk meg. Tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd kezdjük el melegíteni. Krumplinyomóval pürésítsük a gyümölcsöt, majd folyamatosan kevergetve főzzük, míg a cukor elolvad, a málna levet ereszt. Húzzuk le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a joghurtot és a vaníliát, végül a kihűlt málnaszószt. Öntsük az előkészített formába, fedjük le folpackkal, majd tegyük a fagyasztóba 4-5 órára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu