![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Málnás tiramisu pohárkrém - Savanykás gyümölcs és édes krém találkozása
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Egy időben sokszor volt otthon tiramisu, anyu nagyon szeretett csinálni. Egyszer talán már említettem, hogy ő a főzés nagymestere, de sütni nem szeret - viszont a tiramisu az az édesség, amit tényleg pikkpakk össze lehet rakni.
A tiramisu két fő alkotóeleme a kávé és a kakaó. Ez nemcsak a desszertet dobja fel, hanem a fogyasztóját is, hiszen mindkét összetevője igencsak élénkítő hatásáról ismert.
Felturbózott tiramisu
No, de most nem a sima tiramisuról beszélünk, mert ennek az ízét is lehet tovább fokozni, méghozzá gyümölcsökkel. Az alaprecept édessége miatt érdemes savanykásabb gyümölcsöt választani, hogy jobban érvényesülnek az ízek.
A szezonban mi mással lehetne felturbózni ezt a desszertet, mint málnával. Nyilván fagyasztott gyümölccsel sem lenne rossz, de mégis más a friss ízvilága. Egyébként eperrel is tökéletes párosítás, ha valaki azt jobban szereti. Ez a málnás tiramisu most pohárkrém változatban került az asztalra. Ebéd utáni desszertnek, de uzsonnára is kiváló.
Málnás tiramisu pohárkrém
![málnás tiramisu pohárkrém recept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29101/291010/29101037_d6dd19149a714f66b3f8bb30f611effc_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm málna
- 250 gramm mascarpone
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 250 gramm cukor
- 3 darab tojás
- 2 deciliter eszpresszó (frissen lefőzve)
- 1 csomag babapiskóta
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük össze a cukorral és a vaníliás cukorral. Keverjük hozzá a mascarponét úgy, hogy krémmé álljon össze.
Verjük fel a tojásfehérjét, és ezt is forgassuk bele a masszába.
Öntsük a málnára a krémet, szépen egyengessük el, majd szórjuk meg kakaóporral, és tegyünk rá néhány szem málnát díszítésnek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!