Alaposan megpakolt marhahúsos szendvics: a káposztasalátától szaftos lesz

MEGMARADT-MARHASZEGYES-SZENDÓ
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Megmaradt egy kis szegy a karácsonyi vacsiból és nem tudod, mihez kezdj vele? Ha nem szeretnéd, hogy a macska egye meg a drága húst, akkor értelmezd újra a történetet, és készíts belőle egy vagány szendvicset téliesített káposztasalátával és egy pikáns szósszal.

Természetesen nem csak marhaszegyből, bármilyen maradék sült húsból elkészíthetjük ezt a szuper szendvicset, legyen szó az ünnepi pulyka- vagy malacsültről. 

A hússzeletre valamilyen intenzív ízű sajtot kell olvasztani, majd téli majonézes káposztasalátával és ínycsiklandó BBQ-szósszal kínálni. A sok finomságot egy vajon lepirított, meleg ciabattába töltjük, így tálaljuk.

Érdemes a szószból és a salátából is nagyobb adagot készíteni, mert más húsok mellé is tökéletes lesz, a BBQ-szósz például ropogósra sült csirkeszárnyakkal akár a másnapi ebéd is lehet. 

Marhaszegyes szendvics

MEGMARADT-MARHASZEGYES-SZENDÓ2

Hozzávalók 4 személyre

A téliesített káposztasalátához

  • 150 gramm lilakáposzta
  • 80 gramm angol zeller
  • 60 gramm sörretek
  • 50 gramm lilahagyma
  • 40 gramm répa
  • 40 gramm édeskömény
  • 1 deciliter tejföl
  • 1 deciliter majonéz
  • 0.5 csokor snidling

A szószhoz

  • 200 gramm ketchup
  • 75 gramm barna cukor
  • 3 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál worcester szósz
  • 1 evőkanál bourbon
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors

Az összeszereléshez

  • 10 dekagramm gruyere vagy edami sajt
  • 4 darab ciabatta
  • maradék marhaszegy
Recept idők

Elkészítés:

Káposztasaláta

A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk és egy tálba öntjük.

Összekeverjük a tejfölt és a majonézt, ízlés szerint sózzuk, majd összeforgatjuk a zöldségekkel.

Snidlinggel díszítjük. Ha hagyjuk egy éjszakát állni, még jobban összeérnek az ízek.

BBQ-szósz

Felkockázzuk a hagymát és a fokhagymát, majd alacsony lángon, egy kevés olajon fonnyasztani kezdjük.

Mehet bele a ketchup, a bourbon, az almaecet, a cukor és a Worcester-szósz, majd kevergetve forraljuk be a ⅔-áig.

Összeállítás

A megmaradt húsból vágjunk vékony szeleteket, majd egy serpenyőt felhevítve melegítsük vissza, valamint takarjuk be gruyere sajttal, amíg az rá nem olvad.

Tegyük félre a húst, és egy kevés vajon pirítsuk le a félbevágott ciabattákat.

A ciabatta aljára megy a káposztasaláta, erre a szelet húsok a ráolvasztott sajttal, a felső részét pedig megkenjük a BBQ-szósszal és a szendvics tetejére tesszük.

Ha inkább pesztós grillszendvicset készítenétek a maradék sült húsból, itt találtok hozzá egy szuper receptet. 

Fotó: Street Kitchen

Ezt is szeretjük