![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Alaposan megpakolt marhahúsos szendvics: a káposztasalátától szaftos lesz
![MEGMARADT-MARHASZEGYES-SZENDÓ](https://kep.index.hu/1/0/3017/30176/301768/30176849_2316737_5b9df5971e7989254a763f4289a63da8_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Megmaradt egy kis szegy a karácsonyi vacsiból és nem tudod, mihez kezdj vele? Ha nem szeretnéd, hogy a macska egye meg a drága húst, akkor értelmezd újra a történetet, és készíts belőle egy vagány szendvicset téliesített káposztasalátával és egy pikáns szósszal.
Természetesen nem csak marhaszegyből, bármilyen maradék sült húsból elkészíthetjük ezt a szuper szendvicset, legyen szó az ünnepi pulyka- vagy malacsültről.
A hússzeletre valamilyen intenzív ízű sajtot kell olvasztani, majd téli majonézes káposztasalátával és ínycsiklandó BBQ-szósszal kínálni. A sok finomságot egy vajon lepirított, meleg ciabattába töltjük, így tálaljuk.
Érdemes a szószból és a salátából is nagyobb adagot készíteni, mert más húsok mellé is tökéletes lesz, a BBQ-szósz például ropogósra sült csirkeszárnyakkal akár a másnapi ebéd is lehet.
Marhaszegyes szendvics
![MEGMARADT-MARHASZEGYES-SZENDÓ2](https://kep.index.hu/1/0/3017/30176/301768/30176879_bc6a7f56d1c31b822cf4182de61a1ba8_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
A téliesített káposztasalátához
- 150 gramm lilakáposzta
- 80 gramm angol zeller
- 60 gramm sörretek
- 50 gramm lilahagyma
- 40 gramm répa
- 40 gramm édeskömény
- 1 deciliter tejföl
- 1 deciliter majonéz
- 0.5 csokor snidling
A szószhoz
- 200 gramm ketchup
- 75 gramm barna cukor
- 3 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál worcester szósz
- 1 evőkanál bourbon
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
Az összeszereléshez
- 10 dekagramm gruyere vagy edami sajt
- 4 darab ciabatta
- maradék marhaszegy
Elkészítés:
Káposztasaláta
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk és egy tálba öntjük.
Összekeverjük a tejfölt és a majonézt, ízlés szerint sózzuk, majd összeforgatjuk a zöldségekkel.
Snidlinggel díszítjük. Ha hagyjuk egy éjszakát állni, még jobban összeérnek az ízek.
BBQ-szósz
Felkockázzuk a hagymát és a fokhagymát, majd alacsony lángon, egy kevés olajon fonnyasztani kezdjük.
Mehet bele a ketchup, a bourbon, az almaecet, a cukor és a Worcester-szósz, majd kevergetve forraljuk be a ⅔-áig.
Összeállítás
A megmaradt húsból vágjunk vékony szeleteket, majd egy serpenyőt felhevítve melegítsük vissza, valamint takarjuk be gruyere sajttal, amíg az rá nem olvad.
Tegyük félre a húst, és egy kevés vajon pirítsuk le a félbevágott ciabattákat.
A ciabatta aljára megy a káposztasaláta, erre a szelet húsok a ráolvasztott sajttal, a felső részét pedig megkenjük a BBQ-szósszal és a szendvics tetejére tesszük.
Ha inkább pesztós grillszendvicset készítenétek a maradék sült húsból, itt találtok hozzá egy szuper receptet.
Fotó: Street Kitchen
Olvasd el ezt is!