Marhahússal töltött bagetthajó csípős sajtkrémmel és rengeteg sajttal: ropogós bacon koronázza meg

Marhahúsos-töltött-bagetthajó
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Az ételnek csak a nevében van köze a hajóhoz, viszont az a szerencse, hogy nem minősül kalózkodásnak, ha töltötök még egyet.

Az a jó a pékárukban, hogy bár hidegen is finomak, könnyedén meleg főételt varázsolhatunk belőlük. A finom bagettot ezúttal marhahúsos-sajtos töltelékkel töltöttük meg, majd megpirítottuk a sütőben és ropogós baconkockákkal kínáltuk. 

A darált húst a worcester szósz teszi különlegessé, a tölteléket a csípős, római köményes sajtkrém, illetve az a rengeteg cheddar és mozzarella, ami belekerül. Már a hozzávalók olvasása közben is megjön az étvágyunk, úgyhogy nem lehet kibírni, hogy ne álljunk neki rögvest. 

Marhahúsos töltött bagetthajó

Marhahúsos-töltött-bagetthajó2

Hozzávalók 4 darabhoz:

A húshoz

  • 800 gramm darált marhahús
  • 2 evőkanál worcester szósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj

Az öntethez

  • 200 gramm krémsajt
  • 100 gramm tejföl
  • 100 gramm majonéz
  • 2 evőkanál csípős szósz (enyhén)
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika

A töltelékhez

  • 250 gramm bacon
  • 250 gramm cheddar sajt
  • 250 gramm mozzarella

A bagetthajóhoz

  • 4 darab bagett
Recept idők

Elkészítés:

A húshoz a hagymát apróra kockázzuk, és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk.

Ha ez megvan, beleöntjük a darált marhahúst, és egy kicsivel magasabb lángon folyamatosan kavargatva lebarnítjuk, azaz minden oldalát körbepirítjuk. A sütés vége felé worcester szósszal ízesítjük, majd félretesszük egy kicsit hűlni.

Az öntethez minden hozzávalót alaposan összekeverünk.

A cheddar sajtot lereszeljük, a mozzarellát pedig apróra vágjuk, majd alaposan összekeverjük a hússal, valamint az öntettel.

A bagettek tetejét levágjuk, majd a belét kiszedjük, és megtöltjük a húsos-szószos-sajtos töltelékkel.

Légkeveréses sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

Közben a bacont felkockázzuk és zsírjára sütjük.

Az elkészült bagetthajókra szórjuk a ropogós baconkockákat, és már lehet is fogyasztani.

Ha házilag készítenétek el a bagettet is, itt találtok hozzá receptet.

Fotó: Street Kitchen

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük