![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Marhahússal töltött bagetthajó csípős sajtkrémmel és rengeteg sajttal: ropogós bacon koronázza meg
![Marhahúsos-töltött-bagetthajó](https://kep.index.hu/1/0/3000/30000/300002/30000205_2303287_fdb212e51429cdbf9a117033f0fced8a_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az ételnek csak a nevében van köze a hajóhoz, viszont az a szerencse, hogy nem minősül kalózkodásnak, ha töltötök még egyet.
Az a jó a pékárukban, hogy bár hidegen is finomak, könnyedén meleg főételt varázsolhatunk belőlük. A finom bagettot ezúttal marhahúsos-sajtos töltelékkel töltöttük meg, majd megpirítottuk a sütőben és ropogós baconkockákkal kínáltuk.
A darált húst a worcester szósz teszi különlegessé, a tölteléket a csípős, római köményes sajtkrém, illetve az a rengeteg cheddar és mozzarella, ami belekerül. Már a hozzávalók olvasása közben is megjön az étvágyunk, úgyhogy nem lehet kibírni, hogy ne álljunk neki rögvest.
Marhahúsos töltött bagetthajó
![Marhahúsos-töltött-bagetthajó2](https://kep.index.hu/1/0/3000/30000/300002/30000219_e9a772402b5baca2862d83fb606827cd_wm.jpg)
Hozzávalók 4 darabhoz
A húshoz
- 800 gramm darált marhahús
- 2 evőkanál worcester szósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
Az öntethez
- 200 gramm krémsajt
- 100 gramm tejföl
- 100 gramm majonéz
- 2 evőkanál csípős szósz (enyhén)
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
A töltelékhez
- 250 gramm bacon
- 250 gramm cheddar sajt
- 250 gramm mozzarella
A bagetthajóhoz
- 4 darab bagett
Elkészítés:
A húshoz a hagymát apróra kockázzuk, és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Ha ez megvan, beleöntjük a darált marhahúst, és egy kicsivel magasabb lángon folyamatosan kavargatva lebarnítjuk, azaz minden oldalát körbepirítjuk. A sütés vége felé worcester szósszal ízesítjük, majd félretesszük egy kicsit hűlni.
Az öntethez minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
A cheddar sajtot lereszeljük, a mozzarellát pedig apróra vágjuk, majd alaposan összekeverjük a hússal, valamint az öntettel.
A bagettek tetejét levágjuk, majd a belét kiszedjük, és megtöltjük a húsos-szószos-sajtos töltelékkel.
Légkeveréses sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Közben a bacont felkockázzuk és zsírjára sütjük.
Az elkészült bagetthajókra szórjuk a ropogós baconkockákat, és már lehet is fogyasztani.
Ha házilag készítenétek el a bagettet is, itt találtok hozzá receptet.
Fotó: Street Kitchen
Olvasd el ezt is!