20 perces mascarponés pohárkrém görög joghurttal – Szilvaszósz és mandula van a tetején

szilvaszószos pohárkrém cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A szilva tökéletes párost alkot a mascarponéval, az ízét pedig egy egyszerűen elkészíthető pohárkrémben is élvezhetjük.

A nyár végének egyik legfinomabb gyümölcse a szilva, amelyet már csak élénk lila színe miatt is szeretek. Magyarország éghajlata ráadásul tökéletesen megfelel a szilva termesztéséhez, így bőséggel ehetjük a szezonban. Ez a kalóriaszegény csonthéjas gyümölcs rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Sok benne a C-vitamin, és a rostok miatt székrekedés ellen is hatásos.

Ha nem eszem meg azonnal nyersen, akkor süteményben szeretem igazán, de a lekvár is nagy kedvencem. A kicsit édeskés, krémes görög joghurttal is tökéletes páros, például egy teljesen egyszerűen elkészíthető pohárkrémben, amit akár reggelire is ehetünk.

Mascarponés pohárkrém görög joghurttal és szilvaszósszal

szilvaszószos pohárkrém recept

Hozzávalók 2 adaghoz:

Krém

  • 120 gramm mascarpone
  • 200 milliliter görög joghurt
  • 0.5 darab citrom leve
  • 2 csepp mandulakivonat
  • 1 evőkanál méz

Öntet

  • 10 darab szilva
  • 0.5 darab citrom leve
  • 1 evőkanál méz
  • 0.5 kávéskanál fahéj
  • díszítésnek mandula
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálkában alaposan keverjük össze a mascarponét és a joghurtot, adjuk hozzá a citromlevet, a mézet és mandulakivonatot, majd öntsük poharakba, és tegyük hűtőbe pihenni. 

Közben készítsük el a szilvaöntetet. A szilváknak húzzuk le a héját (úgy tudjuk egyszerűen, ha először tűzforró, majd jéghideg vízbe mártjuk őket). Magozzuk ki, majd vágjuk kisebb darabokra. Tegyük egy lábasba, és időnként megkeverve közepes lángon puhítsuk meg a citromlével, a fahéjjal és a mézzel. Ha készen van, botmixerrel pürésítsük. 

Kicsit hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a krémet a hűtőből, és kanalazzunk rá ízlés szerinti vastagságú réteget a szilvaszószból. Így is tegyük vissza a hűtőbe. Ízlés szerint díszítsük pirított mandulával. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük