A tökéletes kakaós piskóta receptje
A kakaós piskóta önmagában is nagyon finom, de rengeteg módon variálhatod.
A matcha tea a japánok nagy kedvence, mely az egész világon kezd egyre népszerűbbé válni. A magas koffeintartalmú port meleg és hideg italok készítésénél szokás használni, de ha betekintesz a japán gasztronómiába, akkor rengeteg izgalmas recepttel találkozhatsz, melyben a matcha teszi különlegessé az ételt. Édes és sós finomságok készítésénél is kipróbálhatod, látványban is és ízben is nyomot hagy, igazán különlegessé teszi a finomságokat.
A matcha tea tápanyagban gazdag, felfrissít, energiával lát el, csökkenti a stresszt. Érdemes felfedezni a konyhában: ha te is kedvet kaptál hozzá, akkor próbáld ki ezt a piskótatekercset, melyben a tea kissé fanyar íze remekül harmonizál az édes töltelékkel.
A piskótatekercs készülhet vajas és tejszínes krémmel is. Ha túl soknak ítéled a tölteléket, akkor tedd félre, a hűtőben néhány napig tárolhatod. Muffinkészítésnél majd hasznát veszed, vagy a piskótatekercs külsejét is bevonhatod vele.
Piskóta:
A tojásokat válasszuk szét.
A fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját a cukorral keverjük fehéredésig.
A lisztet szitáljuk tálba, és a matcha teával forgassuk egybe.
A fehérjét és a sárgáját óvatosan forgassuk egybe, utána a lisztes keveréket is adjuk hozzá.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és toljuk 175 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.
A megsült tésztát borítsuk sütőpapírra vagy konyharuhára, majd melegen tekerjük fel.
Krém:
A habtejszínt verjük kemény habbá, közben a cukrot fokozatosan adagoljuk hozzá. Ezután a vaníliát és a mascarponét is keverjük hozzá.
A tésztát tekerjük ki, majd kenjük rá a krémet.
A választott gyümölcsöt pucoljuk meg, és vágjuk fel tetszés szerint, majd helyezzük a töltelékre.
A piskótát tekerjük fel, néhány órára tegyük hűtőbe, majd szeleteljük fel.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu