
Laktató, színes mediterrán krumplisaláta kaliforniai paprikával, paradicsommal és olívával

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Selymes mandulaital házilag: ezt készítsd, ha nem ihatsz tehéntejet

Tejszínes, zöldséges rakott krumpli: vastag, nyúlós sajtréteggel az igazi

Sütés nélküli csokis desszertek: gyors nasik, amiket csak szeretni lehet

Spenótos csicseriborsó-fasírt: gyors ebéd friss zöldségekből

Ropogós KFC-csirke házilag: a bundája jó fűszeres
Akár egy könnyed ebéd vagy vacsora is lehet ez a meleg krumplisaláta, amelyet roppanós zöldségek tesznek teljessé.
A krumpli ne legyen az ellenséged, hiszen ha nem bő olajban sütöd, vagy nem pürének készíted el, és persze mértéket tartasz, akkor a burgonyát nyugodtan beillesztheted a diétádba. Ha köretként eszed, akkor inkább főzve vagy sütőben sütve készítsd, és mindig egyél hozzá magas rosttartalmú zöldséget, valamint fehérjét. Ezek az ételek lassítják a krumpli szénhidráttartalmának felszívódását.
Elég hozzá valamilyen zöldfűszer, például rozmaring, és tökéletes sütőben sült krumplit készíthetsz kevés munkával. A saláta is nagyon jó megoldás, ha vigyázol az alakodra, de nem szeretnél lemondani a burgonyáról. Ezt az ecetes krumplisalátát hidegen is, melegen is fogyaszthatod, sültek mellé tökéletes. A mediterrán változat is nagy kedvenced lesz, ebben a fogásban a puha krumpli mellé roppanós zöldségek, valamint olajbogyó is kerül. Ezt a salátát melegen fogyaszd, úgy érvényesülnek legjobban az ízek.
Mediterrán krumplisaláta

Hozzávalók -+ adaghoz
- 30 dkg krumpli (főzni való)
- 2 ek. olívaolaj
- fél darab kaliforniai paprika (sárga)
- fél darab kaliforniai paprika (piros)
- fél darab kaliforniai paprika (zöld)
- fél fej hagyma
- 40 g olajbogyó (fekete)
- 8 darab koktélparadicsom
- 2 tk. fehérborecet
- 1 tk. mustár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 tk. petrezselyem (friss)
Elkészítés:
A krumplit tisztítsuk meg és kockázzuk fel. A paprikákat csíkozzuk fel, a koktélparadicsomokat vágjuk félbe, a hagymát karikázzuk fel, a petrezselymet vágjuk apróra.
A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd tegyük rá a hagymát és a paprikacsíkokat, és pirítsuk 4-5 percig. Adjuk hozzá az olívabogyót, a paradicsomot, a krumplikockákat, az ecetet, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk össze. Szórjunk rá petrezselymet. Azonnal, még forrón tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors