Ecetes krumplisaláta sültek mellé: hidegen és melegen is isteni

ekscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krumplit nem lehet megunni, sütve, főve és még megannyi módon ínycsiklandó, érdemes minél többféle variációban kipróbálni.

A nyár a salátáké, főleg a hidegen kínált finomságok kedveltek ilyenkor, sültek mellé tökéletesek. Vitathatatlan, hogy krumpliból készülnek a legfinomabb köretek, nagy kedvenc a krumplisaláta is, főleg a majonézes. Ha azonban újdonságra vágysz, nem félsz a karakteresebb ízektől, akkor próbáld ki az alábbi ecetes változatot, amit melegen és hidegen is kínálhatsz.

A köret lényege, hogy plusz ízekkel dúsított alaplével kell egybekeverni a főtt burgonyát. A csemegeuborka és az újhagyma elhagyható, de nem érdemes kihagyni őket. Mivel ez egy savanykásabb ízű saláta, nagyon jól illik hozzá az ecetes uborka leve, ezért, ha épp van belőle otthon, 2 löttyintésnyit önts az alaplébe.

Bajor krumplisaláta

eksct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dekagramm burgonya
  • 2 szál újhagyma
  • 2 darab csemegeuborka
  • 1 deciliter alaplé (csirke vagy zöldség)
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál mustár
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az alaposan megmosott burgonyát héjában főzzük puhára, majd hűtsük ki, pucoljuk meg, vágjuk fel karikákra vagy kockákra.

A csemegeuborkát vágjuk fel apró kockákra, a hagymát vékonyan karikázzuk fel, majd mindkét alapanyagot forgassuk egybe a krumplival.

Az alaplevet melegítsük fel, adjuk hozzá az ecetet, mustárt, utána öntsük a krumplira, keverjük egybe, ha szükséges, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Lefedve tegyük a hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük