Selymes, tejszínes medvehagyma-krémleves - A szemet is kényezteti

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Medvehagyma-krémleves parmezánnal

medvehagyma krémleves recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 csomag medvehagymalevél
  • 2 darab krumpli
  • 1 doboz kukorica (konzerv)
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 1 deciliter tejszín
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • opcionális chili
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit jól megmossuk, összevágjuk. A felaprított medvehagymalevelek egy részével feltesszük főni, addig, amíg a burgonya puha nem lesz. Utána beletesszük a kukoricát, és megvárjuk, amíg rottyan egyet a leves.

Levesszük a tűzhelyről. Beletesszük a felaprított fokhagymát, majd az egészet összeturmixoljuk. Pár percet várunk, és beletesszük a maradék medvehagymát és a tejszínt, majd újra összeturmixoljuk.

Ízlés szerint fűszerezzük. Én csak sót és borsot teszek bele, hogy ne nyomja el a medvehagyma ízét, de ha valaki szereti a csípős ízt, egy icipici chilivel még feldobhatja. A medvehagyma íze elég markáns, ha valakinek az elég, a fokhagymát elhagyhatja belőle.

A tetejére friss parmezánszeleteket teszünk. Ha valaki jobban szereti, tálalhatja pirított kenyérkockákkal is.

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük