
Selymes, tejszínes medvehagyma-krémleves - A szemet is kényezteti
12
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Aranybarnára sült, parmezános csirkeszárny: kezdők is elkészíthetik

Így még nem kóstoltad a tofut, pedig érdemes: citrombors ízesíti

Így készül az eredeti Ezer sziget öntet: bevált receptet mutatunk

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink

Epres gombóc krumplis tésztából: ezekkel az arányokkal jól sikerül
Medvehagyma-krémleves parmezánnal

Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 csomag medvehagymalevél
- 2 darab krumpli
- 1 doboz kukorica (konzerv)
- 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- 1 deciliter tejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- opcionális chili
Elkészítés:
A krumplit jól megmossuk, összevágjuk. A felaprított medvehagymalevelek egy részével feltesszük főni, addig, amíg a burgonya puha nem lesz. Utána beletesszük a kukoricát, és megvárjuk, amíg rottyan egyet a leves.
Levesszük a tűzhelyről. Beletesszük a felaprított fokhagymát, majd az egészet összeturmixoljuk. Pár percet várunk, és beletesszük a maradék medvehagymát és a tejszínt, majd újra összeturmixoljuk.
Ízlés szerint fűszerezzük. Én csak sót és borsot teszek bele, hogy ne nyomja el a medvehagyma ízét, de ha valaki szereti a csípős ízt, egy icipici chilivel még feldobhatja. A medvehagyma íze elég markáns, ha valakinek az elég, a fokhagymát elhagyhatja belőle.
A tetejére friss parmezánszeleteket teszünk. Ha valaki jobban szereti, tálalhatja pirított kenyérkockákkal is.
Levesszük a tűzhelyről. Beletesszük a felaprított fokhagymát, majd az egészet összeturmixoljuk. Pár percet várunk, és beletesszük a maradék medvehagymát és a tejszínt, majd újra összeturmixoljuk.
Ízlés szerint fűszerezzük. Én csak sót és borsot teszek bele, hogy ne nyomja el a medvehagyma ízét, de ha valaki szereti a csípős ízt, egy icipici chilivel még feldobhatja. A medvehagyma íze elég markáns, ha valakinek az elég, a fokhagymát elhagyhatja belőle.
A tetejére friss parmezánszeleteket teszünk. Ha valaki jobban szereti, tálalhatja pirított kenyérkockákkal is.
Fotó: Getty Images
Címkék: