Selymes, tejszínes medvehagyma-krémleves - A szemet is kényezteti
8
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
Medvehagyma-krémleves parmezánnal
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 csomag medvehagymalevél
- 2 darab krumpli
- 1 doboz kukorica (konzerv)
- 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- 1 deciliter tejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- opcionális chili
Elkészítés:
A krumplit jól megmossuk, összevágjuk. A felaprított medvehagymalevelek egy részével feltesszük főni, addig, amíg a burgonya puha nem lesz. Utána beletesszük a kukoricát, és megvárjuk, amíg rottyan egyet a leves.
Levesszük a tűzhelyről. Beletesszük a felaprított fokhagymát, majd az egészet összeturmixoljuk. Pár percet várunk, és beletesszük a maradék medvehagymát és a tejszínt, majd újra összeturmixoljuk.
Ízlés szerint fűszerezzük. Én csak sót és borsot teszek bele, hogy ne nyomja el a medvehagyma ízét, de ha valaki szereti a csípős ízt, egy icipici chilivel még feldobhatja. A medvehagyma íze elég markáns, ha valakinek az elég, a fokhagymát elhagyhatja belőle.
A tetejére friss parmezánszeleteket teszünk. Ha valaki jobban szereti, tálalhatja pirított kenyérkockákkal is.
Levesszük a tűzhelyről. Beletesszük a felaprított fokhagymát, majd az egészet összeturmixoljuk. Pár percet várunk, és beletesszük a maradék medvehagymát és a tejszínt, majd újra összeturmixoljuk.
Ízlés szerint fűszerezzük. Én csak sót és borsot teszek bele, hogy ne nyomja el a medvehagyma ízét, de ha valaki szereti a csípős ízt, egy icipici chilivel még feldobhatja. A medvehagyma íze elég markáns, ha valakinek az elég, a fokhagymát elhagyhatja belőle.
A tetejére friss parmezánszeleteket teszünk. Ha valaki jobban szereti, tálalhatja pirított kenyérkockákkal is.
Fotó: Getty Images
Címkék: