Metélőhagymás tojássaláta: tejföltől és majonéztől krémes

1
Nyomtatás
metelohagymas-tojassalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy gyorsan elkészíthető, mégis különleges ízvilágú salátára vágysz, próbáld ki ezt a klasszikus tojássalátát!

Ha szereted a tojássalátát, próbáld ki ezt a változatot is: a főtt tojás krémes majonézzel, tejföllel és egy kevés mustárral keveredik össze, és ezt a kompozíciót a metélőhagyma frissessége teszi teljessé. A szokásos fűszerezés, vagyis a só és bors, mellett próbáld ki szerecsendióval ízesítve is! 

A tojássaláta tökéletes választás pirítóshoz, friss zöldségek mellé, vagy akár egy gyors vacsorának is.

Metélőhagymás tojássaláta

metelohagymas-tojassalata2

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 db tojás
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 ek. mustár
  • 3 ek. majonéz
  • 2 ek. tejföl
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 0.25 tk. szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat lobogó vízben főzzük keményre 10 perc alatt, majd a tűzről levéve egyből szűrjük le és öntsük fel hideg vízzel, hogy könnyebb legyen a pucolás.

Pucoljuk meg a tojásokat, aprítsuk kis darabokra a metélőhagymával együtt, és helyezzük egy tálba. 

Adjuk hozzá a mustárt, majonézt, tejfölt, utána fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, valamint szerecsendióval. Keverjük össze úgy, hogy egy sima krémet kapjunk. 

Ahhoz, hogy az ízek még jobban összeérjenek, tegyük a salátát 30 percre hűtőszekrénybe. 

Tálaljuk friss vagy pirított kovászos kenyérrel

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon