Mézes-chilis csirkeszárny aranybarnára sütve: a bőre ropogós, a húsa szaftos

csszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerű és finom, az aranybarnára sült csirkeszárnyat mindenki szeretni fogja, a családi ebédnél is biztos a sikere.

A csirkeszárny sütve a legfinomabb, rengetegféle fűszerrel lehet izgalmassá tenni. A fűszerezésétől függően lehet mediterrán, ázsiai vagy amerikai stílusú. A használt ízesítők lehetnek egyszerűbbek, de egész különleges alapanyagokkal is feledhetetlenné teheted a szárnyat.

A mézes-chilis csirkeszárny készítésénél az a lényeg, hogy a két íz harmóniában álljon egymással, egyik se legyen túlzó. A csípős ízről most chili gondoskodott, de rengetegféle pikáns fűszer közül lehet válogatni. Édes ellensúlyként szinte mindig mézet szokás használni, ha azonban különleges alapanyagra vágysz, akkor válassz mangócsatnit.

Az édes-csípős csirkeszárnyat grillen is megsütheted, a kerti parti sztárja lesz, de folyamatosan forgasd, úgy biztos, hogy egyformán átsül mindkét oldala.

Mézes-chilis csirkeszárny

scsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál chiliszósz
  • 2 evőkanál méz
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kg csirkeszárny
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat mérjük keverőtálba, adjuk hozzá a chiliszószt, mézet, sót és borsot, alaposan keverjük egybe az egészet.

A csirkeszárnyat forgassuk a pácba, majd borítsuk tepsire és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 35-40 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük