Ropogós bundában sült csirkeszárny: a kefirtől lesz vajpuha a hús

csszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkeszárny nem csak sütőben pirulva finom, fűszeres, kefires bundába öltöztetve is ínycsiklandó.

A csirkeszárny izgalmas alapanyag, többféle pácban sülhet, finom rántva, de levesbe vagy pörköltbe főzve is kiváló.

A fűszeres bundában sült csirkeszárny tökéletes választás meccs- vagy filmnézéshez. A kefires bundától puha és ízletes, a lisztes keményítőtől pedig kellemesen ropogós textúrát kap. Ha nem vagy szárnyrajongó, akkor próbáld ki csirkecombbal vagy -mellel a receptet. A frissensültek kedvelői imádni fogják!

Kefires csirkeszárny

csszct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g kefir
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 bögre liszt
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A kefirt öntsük tálba, adjuk hozzá a fűszereket és a reszelt fokhagymát, majd a kettévágott csirkeszárnyakat forgassuk bele. Fedjük le folpackkal és tegyük hűtőbe 1-2 órára, de akár egy éjszakát is pihenhet így a hús.

Először 1 bögre lisztet és 1 teáskanál keményítőt keverjünk össze, amikor ez elfogy, utána jöhet a második adag.

A szárnyakat forgassuk meg a lisztes keverékben, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük