Ropogós bundában sült csirkeszárny: a kefirtől lesz vajpuha a hús
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Ennyi mindenre képes a gyömbér: az immunerősítés csak a jéghegy csúcsa
Magyaros bableves sertéshússal: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
A legkrémesebb gombás rizottó mentesen: tartalmas, bekuckózós egytálétel
Puha mákos kuglóf citrusokkal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk
Felismered a híres tésztaételeket egy képről? Teszteld a tudásod!
A csirkeszárny nem csak sütőben pirulva finom, fűszeres, kefires bundába öltöztetve is ínycsiklandó.
A csirkeszárny izgalmas alapanyag, többféle pácban sülhet, finom rántva, de levesbe vagy pörköltbe főzve is kiváló.
A fűszeres bundában sült csirkeszárny tökéletes választás meccs- vagy filmnézéshez. A kefires bundától puha és ízletes, a lisztes keményítőtől pedig kellemesen ropogós textúrát kap. Ha nem vagy szárnyrajongó, akkor próbáld ki csirkecombbal vagy -mellel a receptet. A frissensültek kedvelői imádni fogják!
Kefires csirkeszárny
Hozzávalók 4 személyre
- 400 g kefir
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
- 1 kg csirkeszárny
- 2 bögre liszt
- 2 teáskanál étkezési keményítő
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kefirt öntsük tálba, adjuk hozzá a fűszereket és a reszelt fokhagymát, majd a kettévágott csirkeszárnyakat forgassuk bele. Fedjük le folpackkal és tegyük hűtőbe 1-2 órára, de akár egy éjszakát is pihenhet így a hús.
Először 1 bögre lisztet és 1 teáskanál keményítőt keverjünk össze, amikor ez elfogy, utána jöhet a második adag.
A szárnyakat forgassuk meg a lisztes keverékben, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors