Szaftos csirkecombok mézes-fahéjas mázban – Édes és pikáns szószban sül omlósra a hús

fahéjas csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fahéj most a szokással ellentétben húsételbe kerül, méghozzá mézzel keverve, máz formájában, egészen pikáns lesz tőle a csirkecomb.

A fahéj nemcsak a süteményekeket teszi izgalmassá, hanem a húsételeknek is egészen különleges aromát kölcsönöz. Az indiai konyha előszeretettel használja húsok készítéséhez. Nagyon jól illik hozzá a méz, szépen karamellizállja a fahéjat, így a húson édes, pikáns réteget képez. Vigyázni kell, hogy ne égjen meg, de nyugodtan megbarnulhat, annál finomabb lesz.

A fogást combból a legjobb elkészíteni, így biztosan nem szárad ki a hús sem. Egy kevés fehérborral főzve lesz tökéletes.

Mézes-fahéjas mázban sült csirkecomb

fahéjas csirkecomb recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.5 kilogramm csirkecomb (alsó, felső)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 deciliter fehérbor
  • 1 teáskanál méz
  • 3 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, pirítsuk meg rajta a zúzott fokhagymát. Tegyük rá a megtisztított combokat, majd erős fokozaton pirítsuk néhány percig úgy, hogy közben folyamatosan forgatjuk, hogy minden oldala szépen megsüljön. Sózzuk, borsozzuk, öntsünk rá fehérbort.

Ahogy a fehérbor elpárolog, adjuk hozzá a fahéjat és a mézet, jól keverjük össze. Takarjuk le, majd vegyük lejjebb az erősséget. Ha nagyon száraznak találjuk, akkor öntsünk rá egy kevés vizet. Ahogy a csirke megpuhult, vegyük le a fedőt, majd várjuk meg, amíg a folyadék elpárolog.

Fotó: Szász Eszter /Sóbors

Ezt is szeretjük