Szaftos, mézzel és fokhagymával sült csirkecombok: sütőben sülnek pirosra
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Elronthatatlan recept, bár a húsnak sok idő kell a pácban, nekünk szinte semennyi munkánk nincs ezzel a fogással.
Tudom, hogy sokan a csirkemellért rajonganak, de én mindig inkább "combpárti" voltam, szerintem sokkal szaftosabb és ízesebb ez a húsrész, jobban szeretek vele dolgozni is. Ennél a receptnél valójában a pác a lényeg, szóval tetszés szerint más részekből is el lehet készíteni, de akkor a sütési idő lehet, hogy változni fog.
A pácban a fokhagyma és a méz dominál, az édes-sós egyensúlyért pedig a szójaszósz és a Worcester-szósz felel. Ha még nem lenne elég pikáns a végeredmény, kerül bele chili és gyömbér is, picit csípős, picit egzotikus és mindenekfelett nagyon izgalmas lesz a fogás.
Mézes-fokhagymás csirkecombok
Hozzávalók 6 személyre
- 2 kilogramm csirkecomb
- 3 evőkanál olívaolaj
- 60 milliliter szójaszósz
- 2 evőkanál Worcester-szósz
- 2 evőkanál citromlé
- 5 evőkanál méz
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 darab gyömbér (2,5 cm-es)
- 0.5 teáskanál bors
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál chilipehely
Elkészítés:
A fokhagymát és a gyömbért pucoljuk meg, reszeljük le - ha nem jutunk friss gyömbérhez, negyed teáskanál őrölt gyömbért használjunk helyette.
A csirkecombok kivételével keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban.
A combokat tegyük egy jól zárható zacskóba, majd öntsük rá a pácot. Kicsit rázzuk vele össze, majd próbáljuk meg kinyomni a levegőt a zacskóból, amennyire tudjuk, végül zárjuk le a zacskót. Egy éjszakán vagy akár egy napon át pácoljuk így a húst.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A combokat a páclével együtt öntsük egy jénaiba vagy mély tepsibe. Fedő nélkül kb. 45-50 percig süssük, míg belülről át nem sülnek, kívülről pedig aranybarnák nem lesznek.
Melegen, körettel, a kisült lével megöntözve tálaljuk.
Fotó: Getty Images