
Méz és juharszirup találkozása egy öntetben: nem fogyókúrás, de isteni
7
Nyomtatás

Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Ízletes tonhalpástétom: könnyen elkészíthető és egészséges is

Tavaszi, mamaféle karalábéleves: mutatjuk, hogy lehet kiadósabb

Extrán puha citromos süti: fényes cukormáz borítja

Egyedényes paradicsomos húsgombóc krumplival: másnap is isteni

Karamellizált tofu gazdag chilis szószban: aromákban nem lesz hiány
Mi lehet finomabb a juharszirupnál? Talán csak a mézes-vajas juharszirup, amellyel garantáltan tökéletes lesz a reggeli.
Kevés finomabb öntetet tudok elképzelni a palacsintára, mint a juharszirup, mindig tartok otthon belőle. Az az érdekes, hogy alapvetően nem vagyok édesszájú, de ez a szósz annyira túlzóan édes, hogy egyszerűen nem tudom nem szeretni.
Az a jó benne, hogy nemcsak palacsintával finom, hanem édesebb zöldségekkel, például sárgarépával, édeskrumplival vagy sütőtökkel is. Akinek pedig tényleg túl édes a szirup, próbálja ki valamilyen húsfélével, például pácoljon vele csirkét.
Mézes, vajas, juharszirupos öntet

Hozzávalók 2 adaghoz
- 4 evőkanál méz
- 50 gramm vaj
- 4 evőkanál juharszirup
- opcionális porcukor
- 1 kávéskanál fahéj (opcionális)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, és robotgéppel alacsony fokozaton keverjük habosra és egyneműre. Ha nem fogy el, tegyük hűtőszekrénybe, és fogyasztás előtt kicsit dolgozzuk át. Érdemes felhasználás előtt egy pár perc alatt felmelegíteni.
Fotó: Getty Images
Címkék: