Mézeskalácsos forró csoki a bekuckózós napokra: sok fűszerrel készítsd

4
Nyomtatás
Mezeskalacs forrocsoki 2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A forró csoki világszerte közönségkedvenc, kicsik és nagyok közt egyaránt. Egy mesésen illatos, fűszeres és selymes változatért ezt a receptet készítsd el!

A hűvösebb idők beálltával beköszönt a teák és forró csokik ideje is. Utóbbiból sokszor az egyszerűbbnek tűnő opciót keressük, és előre összeállított porokból készítjük, vagy kávézókból szerezzük be. Ha viszont egy igazán krémes és léleksimogató forró italt szeretnél, akkor ebből is érdemes a házit választanod. 

Ebben a receptben a tehéntejet kókuszitallal pótolhatod, így akkor sem kell lemondanod erről az ínyencségről, ha nem ihatsz tejet. A névadó mézeskalács-ízélményért a fahéj, a szerecsendió és a gyömbér felel, és fontos, hogy jó minőségű holland kakaóport használj, legalább 20 százalékos kakaóvaj-tartalommal.

Mézeskalácsos forró csoki

Mezeskalacs forrocsoki 1

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 350 ml kókuszital
  • 2.5 ek kakaópor
  • 0.75 tk gyömbérpor
  • 0.25 tk fahéj
  • 0.25 tk szerecsendió
  • 1.5 ek juharszirup
  • 1 tk nyílgyökérpor vagy kukoricakeményítő
Recept idők

Elkészítés:

Alaposan keverjünk össze 250 ml kókuszitalt a fűszerekkel, a kakaóval, a juharsziruppal, és közepes hőmérsékleten kezdjük forralni.

A maradék tejben keverjük csomómentesre a nyílgyökérport vagy kukoricakeményítőt, és öntsük a forrásban lévő fűszeres tejhez. Folyamatos kevergetés mellett várjuk ki, amíg a forró csoki besűrűsödik. 

Pár perces hűtés után öntsük bögrékbe, és melegen fogyasszuk.

Tipp: a nyílgyökér hamarabb besűrűsödik, így ha azt használod, elég 40-45 másodpercig főznöd. A kukoricakeményítőnek 1,5-2 percre is szüksége lehet, de a végeredmény mindkét esetben ugyanolyan krémes lesz.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon