Mennyei birsalmakompót tartósítószer nélkül: most töltsd fel vele a kamrát
A savanykás, fűszeres birsalmakompót tökéletes kísérője lehet a húsoknak, de önmagában is jólesik kanalazni.
A csodás illatú gyümölcsöt aranyalmaként is szokták emlegetni. Fanyar zamata miatt nyersen nem szokás fogyasztani, főve vagy sütve érvényesül a legjobban kellemes zamata.
A sült birsalma egyszerűen készül, a lényeg, hogy ne sajnáld róla a fahéjas cukrot, és süsd puhára. A fenséges finomságot kínálhatod köretként húsok mellé, vagy desszertekkel próbáld ki. Remekül illik vaníliafagyi, joghurt vagy pufi palacsinta mellé.
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
A birsalmát készítsük elő. Először mossuk meg alaposan, majd vágjuk ketté (cikkelyekre is lehet), a magházat távolítsuk el.
A félbe vagy cikkelyekre vágott birsalmát helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
A cukrot és a fahéjat keverjük egybe, majd szórjuk az almákra, utána toljuk az előmelegített sütőbe. Az almákat süssük puhára (körülbelül: 30-40 perc alatt). A sült birset mézzel meglocsolva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu