Mamaféle mazsolás túrós pite: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes
A mazsolás túrós pite tésztája omlós, a belseje pedig ellenállhatatlanul krémes.
Nincs mindig kedve tésztát gyúrni az embernek, ha éppen te is ilyen hangulatban vagy, de szívesen összedobnál valamilyen édes finomságot, akkor ez a trükk a neked való. Gyors megoldás, ha leveles tésztával béleled ki a muffinformát, majd beletöltöd az édes tölteléket, és sütőbe tolod a finomságot. Ha szeretnéd, be is fedheted vele a tölteléket, ehhez a kinyújtott tésztát érdemes mutatós formával kiszúrni, szívvel vagy csillaggal, így helyezni rá, tálalásnál pedig porcukrot is szórj a tetejére.
Házilag készített tésztával is kipróbálható a recept, gyúrd be a saját bevált omlós tésztádat, vagy próbáld ki a lent található receptet.
A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a kockázott vajat, tojássárgáját, porcukrot, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk egybe a tésztát, ha szükséges, 1-2 evőkanál hideg vizet is adjunk hozzá, hogy könnyebben összeálljon a tészta.
A begyúrt tésztát csomagoljuk be folpackba, és tegyük hűtőbe 30 percre.
A tésztát osszuk 8-12 részre, majd a kis darabokat enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a muffinforma méretéhez igazítva úgy, hogy az oldalára is jusson belőle.
A formát kenjük ki vajjal, helyezzük bele a tésztát.
A tésztába ízlés szerint kanalazzunk a lekvárból (2-3 evőkanál), majd a lekvárba tegyünk néhány darab áfonyát. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 20-25 perc alatt süssük meg.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu