Mennyei, mogyoróvajas kosárka: roppanós csoki borítja az édes krémet

mogyoróvajaskosárka
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Alig kell hozzá valami, ráadásul sütés nélkül készül, csak bírd kivárni, amíg megköt a csoki.

Ha szereted a mogyoróvajat, próbáld ki ezt a nagyon egyszerű, sütés nélküli édességet, amelyben a mogyoró mellett a csokoládé íze dominál. Ha időd engedi, a mogyoróvajat is házilag készítsd el, úgy még sokkal finomabb lesz.

Ha natúr mogyoróvajat használsz, egy kevés cukorral és vaníliával ízesítsd, de egy csipet sót is keverj bele, hogy kiemelje az édes ízeket. A vaj sokkal krémesebbé teszi a tölteléket, de el is hagyható. Csokoládéból használhatsz ét- és tejcsokit is attól függően, mennyire cukroztad meg a mogyoróvajat, az alábbi verzióhoz inkább a magasabb kakaótartalmút ajánljuk.

A desszert elkészítéséhez nincs szükség különleges konyhai eszközre, muffinformában is készülhet, viszont mindenképpen béleld ki kapszlikkal, nehogy beleragadjon a csoki. Mindig várd meg, amíg a csoki megköt, mielőtt a tölteléket rákanalazod, úgy lesznek szépek a rétegek.

Mogyoróvajas kosárka

mogyoróvajaskosárka2

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 240 gramm mogyoróvaj
  • 6 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál puha vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 400 gramm ét- vagy tejcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Béleljünk ki 12 muffinformát kapszlikkal. 

A csokit törjük össze, a felét olvasszuk meg vízgőz felett. Tegyünk minden kapszliba fél-egy evőkanálnyi olvasztott csokit, rázogassuk meg a formát, hogy mindenhol befedje az alját. Tegyük a fagyasztóba 10-15 percre.

Amíg hűl, keverjük krémesre a mogyoróvajat, a porcukrot, a puha vajat, egy csipet sót és a vaníliakivonatot egy robotgép segítségével. 

Tegyünk minden kapszliba 1 evőkanálnyit a mogyoróvajas krémből, de vigyázzunk, hogy ne érjen ki a krém a forma széléig, a közepére halmozzuk, az oldalán csoki lesz majd. Tegyük így is a fagyasztóba 5 percre.

Olvasszuk meg vízgőz felett a maradék csokit, majd öntsük rá a mogyoróvaj tetejére. Tegyük a fagyasztóba újabb 10-15 percre, míg meg nem szilárdul.

Tálalásig a hűtőben tároljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük