8 isteni sütemény kevert tésztából – Kezdők is elkészíthetik őket
Könnyítsd meg a dolgodat, készíts kevert tésztából süteményt, az élmény ugyanolyan, a munka viszont jóval kevesebb lesz vele, például a tojásokat nem kell szétválasztanod.
Ha szereted a mogyoróvajat, készíts belőle omlós tésztájú kevert sütit! Nagyon egyszerűen készül, úgyhogy kezdőként is bátran nekiállhatsz, nem lehet elrontani.
Bár nem kötelező eleme, érdemes bele egy kevés fahéjat és szerecsendiót is keverni, úgy mennyei illatok lengik majd be a konyhát, amíg sül. Ha szeretnéd, használhatsz darabos (crunchy) mogyoróvajat is, jó érzés ráharapni egy-egy roppanós falatra, vagy keverhetsz bele apróra vágott diót vagy mogyorót is.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy 23x13 centis kenyérsütő formát.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót.
Egy másik tálban keverjük habsora a tojást a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, olajat, vaníliakivonatot, végül a mogyoróvajat.
Keverjük csomómentesre a száraz és nedves hozzávalókat, sűrű masszát fogunk kapni.
Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd toljuk a sütőbe 40-45 percre, tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk picit hűlni, mielőtt szeletelnénk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu