
Így készül a selymes mustár házilag: csak 15 perc munka van vele

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Lehetnek benne egész mustármagok, lehet teljesen krémes, mindegy, hogy készíted, a házi mustár mindenhogyan isteni és adalékanyagoktól mentes.
Ha adalékanyagoktól mentes mustárt keresel, készítsd el házilag. Rendkívül egyszerű a receptje, ráadául könnyedén a saját ízlésedre szabhatod. Ha darabosabb mustárt szeretnél, készítsd mustármagból, amit egészben is hagyhatsz, de simára is őrölhetsz, ha krémesebbet szeretnél, csak mustárport használj, vagy lehet akár vegyesen is.
Az ízesítés is rád van bízva: a mustár, a víz és az ecet kötelező résztvevő, de az már csak rajtad múlik, hogy édesebb, sósabb vagy csípősebb irányba viszed. Ha picit édeskére szeretnéd, mézet adj hozzá, ha csípősebbre, chilit, ha pedig szép sárga színt szeretnél elérni, kurkumával gazdagítsd. Ha extra ízeket csempésznél bele, zöldfűszerekkel is feldobhatod, sőt, víz helyett sört is használhatsz.
Mustár házilag

Hozzávalók 3 decihez
- 100 gramm mustárpor
- 125 milliliter víz
- 3 evőkanál fehérborecet
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál kurkuma (opcionális)
- 1 evőkanál méz (opcionális)
Elkészítés:
Öntsük a mustárport egy tálba, adjuk hozzá a sót. Ha használunk, adjuk hozzá a kurkumát és a mézet is.
Öntsük fel vízzel, majd keverjük jól össze. Ha jól elvegyültek a hozzávalók, hagyjuk állni 10 percig. Utána öntsük fel az ecettel. Ekkor még folyékony lesz, de ahogy áll, sűrűsödik majd. Tegyük legalább 12 órára a hűtőbe. Légmentesen zárható üvegben körülbelül 1 évig eláll.
Fotó: Getty Images