Mustáros-citromos pácban sült csirkecombok: vajpuha lesz így a hús

citromos mustáros csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Adj időt ennek az egyszerű pácnak, hogy különlegessé és intenzívvé tegye a csirkecomb ízét.

A húsnak nagyon jót tesz, ha bepácolod, egészen különleges ízeket tudsz hozzáadni. Ha csirkemellel dolgozol, érdemes kicsit zsírosabb, olajosabb pácokat keverni, hogy az alapvetően szárazabb hús szaftosabb, ízesebb legyen. A pácolás viszonylag időigényesebb folyamat, érdemes akár egy éjszakán át is benne hagyni a húst. Ha nincs ennyi időd, akkor csak készíts szószt, a tejszínes alap mindig nagyon jó választás, a savanykásabb citrom pedig különlegesebbé teszi.

A combokat is sütheted pácolva és szószban is, de akkor is isteni lesz, ha a körettel együtt készül, mint ennél az almával és hagymával sült változatnál. A comb sütésénél érdemes a bőrét is rajtahagyni, de nem mindegy, hogyan sütöd, ebben a cikkben kipróbáltunk módszereket, hogy lássuk, hogyan lesz a legropogósabb. Szerintem az a legjobb pác, amelyhez minden van otthon. 

Mustáros-citromos pácban sült csirkecomb

citromos mustáros csirkecomb recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 8 darab csirkefelsőcomb
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 darab citrom leve
  • 100 milliliter olívaolaj
  • 1 teáskanál kakukkfű (őrölt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma (kisebb)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a mustárt, a citromlevet, az olívaolajat, a kakukkfüvet, a sót és a borsot. Reszeljük bele a hagymát, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket. Kenjük meg jó alaposan a csirkecombokat, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, de ha előző este teszed be, úgy lesz a legfinomabb. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

A combokat fektessük egy hőálló tálba, takarjuk le alufóliával, és süssük 1 órát. Vegyük le az alufóliát, vegyük 220 fokra a hőfokot, és további 10 percet süssük, hogy a bőre is szépen megpiruljon. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük