Édes narancslikőr 3 hozzávalóból – Minél tovább áll, annál finomabb

narancslikőr cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Akár otthoni fogyasztásra, akár ajándékba is tökéletes ez a házi narancslikőr, amelynek az elkészítéséhez csak türelemre van szükséged.

A narancslikőr egyfajta maradékmentésnek is felfogható, hiszen ehhez az italhoz pont csak a héját használod fel a gyümölcsnek. A húsát facsard ki, a héjából készült itallal pedig koccinthatsz. Ha szereted ezeket a kicsit kevésbé édes ízeket, akkor a déligyümölcsök közül a citromból pedig limoncellót, az olaszok népszerű likőrjét készítheted el, szintén csak a héja felhasználásával.

A narancshéjból egyébként nem csak ital készülhet, itt olvashatsz róla, mennyi mindenre tudod felhasználni.

Az ital nagyon egyszerűen készül, csak egy kis türelemre van szükséged, amíg állni hagyod, hogy minél intenzívebb ízeket kapj. 

Narancslikőr

narancslikőr recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 350 milliliter víz
  • 300 milliliter alkohol (96 százalékos)
  • 150 gramm cukor
  • 2 darab narancs (bio)
  • 0.5 darab citrom (bio)
Recept idők

Elkészítés:

A narancsot és a citromot hámozzuk meg, de vigyázzunk, hogy a héj alatti fehér részt ne vágjuk le, mert akkor nagyon keserű lesz az ital. Az alkoholt öntsük egy steril üvegbe, majd tegyük bele a narancs- és a citromhéjat. Zárjuk le az üveget, majd jól rázzuk fel, és hagyjuk 2 hétig sötét helyen állni. 

Amikor letelt az idő, melegítsük fel a vizet, keverjük bele a cukrot, várjuk meg, amíg feloldódik benne. Hagyjuk 2 órán át hűlni. Az alkoholt egy szűrőn keresztül öntsük bele. A kész likőrt öntsük át egy üvegbe, majd tegyük hideg helyre. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük