![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Édes narancslikőr 3 hozzávalóból – Minél tovább áll, annál finomabb
![narancslikőr cover](https://kep.index.hu/1/0/3972/39721/397217/39721783_3030815_c3a99c475d1f26e75556fed1eb2783ab_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Akár otthoni fogyasztásra, akár ajándékba is tökéletes ez a házi narancslikőr, amelynek az elkészítéséhez csak türelemre van szükséged.
A narancslikőr egyfajta maradékmentésnek is felfogható, hiszen ehhez az italhoz pont csak a héját használod fel a gyümölcsnek. A húsát facsard ki, a héjából készült itallal pedig koccinthatsz. Ha szereted ezeket a kicsit kevésbé édes ízeket, akkor a déligyümölcsök közül a citromból pedig limoncellót, az olaszok népszerű likőrjét készítheted el, szintén csak a héja felhasználásával.
A narancshéjból egyébként nem csak ital készülhet, itt olvashatsz róla, mennyi mindenre tudod felhasználni.
Az ital nagyon egyszerűen készül, csak egy kis türelemre van szükséged, amíg állni hagyod, hogy minél intenzívebb ízeket kapj.
Narancslikőr
![narancslikőr recept](https://kep.index.hu/1/0/3972/39721/397218/39721801_b8e103c8c4e6b0639749fa189817a699_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 350 milliliter víz
- 300 milliliter alkohol (96 százalékos)
- 150 gramm cukor
- 2 darab narancs (bio)
- 0.5 darab citrom (bio)
Elkészítés:
A narancsot és a citromot hámozzuk meg, de vigyázzunk, hogy a héj alatti fehér részt ne vágjuk le, mert akkor nagyon keserű lesz az ital. Az alkoholt öntsük egy steril üvegbe, majd tegyük bele a narancs- és a citromhéjat. Zárjuk le az üveget, majd jól rázzuk fel, és hagyjuk 2 hétig sötét helyen állni.
Amikor letelt az idő, melegítsük fel a vizet, keverjük bele a cukrot, várjuk meg, amíg feloldódik benne. Hagyjuk 2 órán át hűlni. Az alkoholt egy szűrőn keresztül öntsük bele. A kész likőrt öntsük át egy üvegbe, majd tegyük hideg helyre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!