Répaágyon sült gyöngytyúk: a szalonnától lesz omlós és ízletes a hús
A gyöngytyúk nem hétköznapi fogás, azonban egy picit sem bonyolultabb mennyei ételt készíteni belőle, mint egy egyszerű csirkéből.
Az ünnepi időszakhoz hozzátartozik a kényeztetés, amit akár egy tál gőzölgő, ízletes levessel is kifejezhetsz. A fűszeres, narancsos répakrémleves tökéletes választás a karácsonyi asztalra is.
A sárgarépa kellemesen édeskés, télen különösen népszerű zöldség, a téli fűszerek és aromák közül pedig kifejezetten illik hozzá a gyömbér, a fahéj és a narancs. A tejszínnek köszönhetően pedig még selymesebb lesz a végeredmény.
A tetejére tehetsz krutont, zöldfűszereket, pirított tökmagot is.
A vöröshagymát vágjuk apróra, a sárgarépát pucoljuk meg és karikázzuk fel.
Egy lábasban melegítsünk olívaolajat, majd pirítsuk rajta üvegesre a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a répát és a gyömbért, és pirítsuk együtt néhány percig.
Öntsük fel a zöldségalaplével, fűszerezzük fahéjjal, ízlés szerinti sóval, borssal, majd főzzük puhára a répát.
Turmixoljuk simára a levest, adjuk hozzá a narancs levét és reszelt héját. Öntsük hozzá a tejszínt vagy kókusztejet, majd forraljuk fel a levest.
Tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel vagy más zöldfűszerrel.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu