
Krémes, nyári burgonyasaláta roppanós zellerrel és lilahagymával – Sültek mellé, de magában is isteni

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Nagyon izgalmas nyári burgonyasaláta, melyben krémes szósz és friss zöldségek roppannak majd a fogunk alatt.
Mint minden burgonyasalátában, ebben a receptben is puhára főtt krumplival fogunk dolgozni, mellé azonban bőven teszünk karakteres zöldségeket is. A salátás tálba angol zeller, csemegeuborka, lilahagyma és tüzes jalapeno paprika kerül, de utóbbit el is lehet hagyni, ha nem szeretjük a csípős ízeket. Amit viszont nem érdemes kihagyni, az a tojás és a sajt, ezektől sokkal gazdagabb, laktatóbb lesz a krumplis finomság.
Mivel ez egy jól megpakolt saláta, magában fogyasztva is jólesik, de sültek mellé is kínálhatjuk, jó hidegen behűtve, hogy az ízek összeérjenek. Az így készült krumplisalátával érdemes kísérletezni - bátran keverhetünk hozzá kaliforniai paprikát, répát, egy kis kaprot, de még kevés mustár is kerülhet a tálba.
Nyári burgonyasaláta

Hozzávalók 6 személyre
- 1 kilogramm krumpli
- 1 fej lilahagyma
- 1 darab csemegeuborka
- 1 darab főtt tojás
- 2 szál angol zeller
- 1 darab jalapeno paprika
- 3 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál majonéz
- 8 dekagramm sajt
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát tetszőlegesre felvágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
A sajtot lereszeljük, a tojást és a zöldségeket ízlésünk szerint felvágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk.
A puhára főtt burgonyát egybekeverjük a reszelt sajttal és a zöldségekkel - kivéve a petrezselymet -, majd a tejföllel és a majonézzel is egybeforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük, tálalásnál petrezselyemmel megszórjuk, de használhatunk helyette zöldhagymát vagy kaprot is.
Fotó: Getty Images