
Krémes, nyári burgonyasaláta roppanós zellerrel és lilahagymával – Sültek mellé, de magában is isteni

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Nagyon izgalmas nyári burgonyasaláta, melyben krémes szósz és friss zöldségek roppannak majd a fogunk alatt.
Mint minden burgonyasalátában, ebben a receptben is puhára főtt krumplival fogunk dolgozni, mellé azonban bőven teszünk karakteres zöldségeket is. A salátás tálba angol zeller, csemegeuborka, lilahagyma és tüzes jalapeno paprika kerül, de utóbbit el is lehet hagyni, ha nem szeretjük a csípős ízeket. Amit viszont nem érdemes kihagyni, az a tojás és a sajt, ezektől sokkal gazdagabb, laktatóbb lesz a krumplis finomság.
Mivel ez egy jól megpakolt saláta, magában fogyasztva is jólesik, de sültek mellé is kínálhatjuk, jó hidegen behűtve, hogy az ízek összeérjenek. Az így készült krumplisalátával érdemes kísérletezni - bátran keverhetünk hozzá kaliforniai paprikát, répát, egy kis kaprot, de még kevés mustár is kerülhet a tálba.
Nyári burgonyasaláta

Hozzávalók -+ személyre
- 1 kg krumpli
- 1 fej lilahagyma
- 1 darab csemegeuborka
- 1 darab főtt tojás
- 2 szál angol zeller
- 1 darab jalapeno paprika
- 3 ek. tejföl
- 4 ek. majonéz
- 8 dkg sajt
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát tetszőlegesre felvágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
A sajtot lereszeljük, a tojást és a zöldségeket ízlésünk szerint felvágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk.
A puhára főtt burgonyát egybekeverjük a reszelt sajttal és a zöldségekkel - kivéve a petrezselymet -, majd a tejföllel és a majonézzel is egybeforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük, tálalásnál petrezselyemmel megszórjuk, de használhatunk helyette zöldhagymát vagy kaprot is.
Fotó: Getty Images