A legfinomabb virslis lencsesaláta
Ugye, te is szeretnél pénzesőt az új esztendőben? Akkor dobj össze nagyon finom lencsesalátát!
Ne csak szilveszterkor fogyassz lencsét, az egészséges és ízletes hüvelyest érdemes beépíteni a mindennapokba, sokoldalúan felhasználható alapanyag, ráadásul nagyon finom. Leggyakrabban saláta készül belőle, de nem csak majonézesen finom, citromos dresszinggel, friss zöldségekkel és zöldfűszerekkel keverve isteni lesz.
Ha hajlamos vagy a puffadásra, érdemes beáztatni a lencsét, ugyanis a vízben rengeteg olyan anyag kiázik belőle, amelyek a felfújódást okozzák. Ha ez nem szempont nálad, ki is maradhat az áztatás, anélkül is viszonylag gyorsan megfő.
A lencsét még melegen forgasd össze a dresszinggel, úgy felveszi, magába szívja az ízeket, miközben hűl.
A lencsét áztassuk be előző este. (Akkor sincs baj, ha ez a lépés kimarad.)
Másnap tegyük fel bő vízben főni. Alacsony lángon, fedő alatt főzzük 15-20 percig, míg puha nem lesz. Szűrjük le.
Keverjük össze a dresszing hozzávalóit, majd öntsük nyakon vele a még meleg lencsét, forgassuk egybe. Hagyjuk állni.
A koktélparadicsomot mossuk meg, vágjuk félbe. Az uborkát is öblítsuk le, vágjuk hosszában félbe, majd szeletekre. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk hajszálvékony szeletekre. A petrezselymet aprítsuk össze.
Adjuk a zöldségeket a lencséhez, mindent keverjünk össze, majd tegyük a salátát a hűtőbe tálalásig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu