
Hússal és zöldborsóval készült nyári pörkölt: kiadós és nagyon finom

Nagyon tartalmas lesz a nyári pörkölt, ha sok friss zöldborsóval gazdagítod, a különleges zamatát pedig a kaportól kapja.
A pörkölt a magyar konyha egyik jellegzetes étele, rengetegféle változata ismert, minden szezonnak megvannak a kötelező kedvencei, melyeket örömmel készítünk el.
Nyáron, aki teheti, bográcsban főzze a pörköltet, úgy sokkal finomabb lesz, ha viszont erre nincs lehetőséged, akkor az alapanyagok segítségével varázsolj nyarat a klasszikus fogásba. A pörköltbe bátran kerülhetnek zöldségek, finom gombával dúsítva, de cukkinivel vagy borsóval is érdemes kipróbálni.
Az alábbi receptben nem is a hús, hanem a borsó dominál, úgyhogy előbbi akár el is hagyható, de szárnyas- vagy sertéshússal is tökéletes lesz a fogás. A fűszerezéssel légy bátor, ha kedveled a tüzes zamatot, akkor tört jalapeño paprikával is feldobhatod a pörköltet, de kaporral is megbolondíthatod.
Nyári pörkölt zöldborsóval

Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 2 fej vöröshagyma
- 1 darab paradicsom
- 40 dkg zöldborsó (friss)
- kevés olaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál pirospaprika
- 300 g sűrített paradicsom
- 2 dl víz
- 0.5 csokor kapor
Elkészítés:
A húst vágjuk közepes méretű kockákra.
A hagymát vágjuk finomra, a paradicsomot kockázzuk fel.
Egy kevés olajat öntsünk lábasba, majd amikor forró, dobjuk rá a húst és süssük fehéredésig. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, körülbelül 2-3 perc után a paradicsomot és a borsót is keverjük hozzá.
A pörköltet fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, a sűrített paradicsomot és a vizet is adjuk hozzá. Főzzük 25-30 percig (kóstoljunk, ha nem puha a hús, vagy nem sűrű a szaft, akkor tovább is lehet főzni).
A kaprot tetszés szerint vágjuk fel és adjuk a kész ételhez.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!