Egy omlett, ami olyan levegős, mint egy felhő: így készül a habos változat
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Csak öt perccel több idő elkészíteni, mint a hagyományos omlettet, de egy egészen másik szintre emeli az élményt.
A trükk borzasztóan egyszerű, nem is értem, hogyan lehetséges, hogy még sosem próbáltam, pedig nagyon szeretek kísérletezni. A tojás a legjobb alap, bármelyik elkészítési módot is választja az ember - másodpercek is óriási különbséget tehetnek, de a hőmérséklet, vagy mint most, a tojás szétválasztása is teljesen új eredményhez vezethet.
Itt annyi a változás egy sima omletthez képest, hogy habbá verjük a tojásfehérjét, így keverjük a sárgájához. Éppen úgy, mintha piskótát készítenénk. Ettől az omlettbe óriási levegőbuborékok kerülnek, felhős, habos lesz az állaga. Mi csak sajtot szórtunk bele, de ugyanúgy lehet cifrázni bármivel, amivel szeretnénk, mint a sima omlettet: sonkával, aszalt paradicsommal, gombával, kolbásszal, paprikával.
Omlett szuflé
Hozzávalók 1 adaghoz
- 2 darab tojás
- 1 csipet só
- 1 kiskanál vaj
- reszelt sajt
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval félig felverjük - tehát nem teljesen szilárdra, éppen csak habosra. A habot egy lapát vagy spatula segítségével a szintén alaposan elkevert sárgákhoz forgatjuk.
Egy tapadásmentes serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Beleöntjük a keveréket, elegyengetjük. Addig sütjük, míg alul egészen meg nem sül, aranybarna nem lesz. Ekkor megszórjuk reszelt sajttal és az egyik felét a másikra hajtjuk, majd egy tányérra csúsztatjuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors