
Illatos, fűszeres, omlós csirke: eteti magát, olyan finom

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Szereti a család a rántott húst? Akkor az omlós csirkét imádni fogják! A frissensült fűszeres bundába öltöztetve a legfinomabb.
Az én családomban a rántott hús szent és sérthetetlen. Nincs olyan hét, hogy ne sütnénk, olykor pedig változtatunk a megszokott felálláson: egyrészt érdemes a bundával játszani, de a fűszerezés is sokat számít. Itt van rögtön az omlós csirke, amelynek a bundája hasonló a sörtésztához. Hogy igazán finom legyen, használd bátran a fűszereket, és fontos, hogy vékonyan szeleteld a húst, mert úgy könnyebben átsül.
Szerintem a fűszereknek a bundában a helyük, a pikáns ízek jól állnak neki, de nyugodtan alakítsd az ízesítést kedved szerint. Az én családom szereti a tüzes ízeket, szóval, ha nálunk omlós csirke készül, nem spórolunk a chilivel.
Omlós, fűszeres csirke

Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fokhagymapor ízlés szerint
- chilipehely ízlés szerint
- 2 darab tojás
- víz szükség szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellfilét szeleteljük olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, ha szükséges, klopfoljuk.
A lisztet szórjuk keverőtálba, adjuk hozzá a keményítőt, szódabikarbónát vagy sütőport, majd a fűszereket, keverjük alaposan össze. A tojást és hideg vizet is dolgozzunk hozzá. A bekevert massza akkor jó, mikor a palacsintatésztánál picivel sűrűbb az állaga.
A húst mártsuk a bundába, majd forró olajban süssük szép aranybarnára, a csirkemellnek nem kell sok idő.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors