
Habkönnyű Oreo-torta mascarponés, görög joghurtos krémmel
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik
Amikor az Oreo-őrület hozzánk is begyűrűzött, csak idő kérdése volt, hogy milyen édességek fognak készülni ebből a vaníliás-tejes töltelékes csokis kekszből. Nem tévedtem, hamarosan születésnapokon, gyerekzsúrokon találkoztam az Oreo-tortával, amely mindenkinél óriási sikert aratott.
Az Oreo-torta tulajdonképpen egy kekszes sajttorta. Ez a nagyon sötét színű keksz hófehér krémben mutat jól, ezért a krém mascarponével készül egy kis görög joghurttal finomítva. A fiam mostanában állandóan görög joghurtot szeretne enni, úgyhogy mindig van otthon belőle.
Nem kell porrá őrölni a kekszet
Az Oreo-torta alapja teljesen ugyanaz, mint a sima sajttortának: vagyis összetört keksz olvasztott vajjal elkeverve, csak éppen Oreóból. A kekszet ne törjük túlságosan apróra, mert nagyobb darabokban szebben mutat.
Készítsük el egy nappal korábban
Az Oreo-torta nyáron különösen praktikus, hiszen még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Érdemes azonban egy nappal előbb elkészíteni, hogy legyen ideje a hűtőben pihenni, szépen összeállni. Ez a torta Oreo-függőknek kötelező, de azoknak is érdemes megkóstolniuk, akik eddig azt gondolták, hogy tudnak élni nélküle.
Oreo-torta

Hozzávalók 12 adaghoz
tortalap
- 35 dekagramm Oreo (összetörve)
- 7 dekagramm vaj
krém
- 35 dekagramm mascarpone
- 20 dekagramm porcukor
- 2 deciliter görög joghurt
- 4 deciliter habtejszín
- 15 gramm zselatin
- 25 dekagramm Oreo
díszítés
- 15 darab Oreo
Elkészítés:
Aprítsuk össze a kekszet, majd öntsük hozzá a megolvasztott vajat, jól keverjük össze, majd egy pohár aljával nyomkodjuk bele egy kapcsos tortaformába. Tegyük be a hűtőbe pihenni.
A mascarponét keverjük össze a porcukorral, a joghurttal és a felvert habtejszínnel. A zselatint oldjuk fel fél deciliter vízben, majd ezt is keverjük a masszához. A végén keverjük hozzá az összetört kekszet. A krémet öntsük a tortalapra, és tegyük a hűtőbe.
Az egész kekszekkel díszítsük a tortát.
Fotó: Getty Images