Olasz stílusban készült őszibarack-krémleves – A gyümölcs izgalmas fűszerezést kap
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Krémes, nyári gyümölcsleves az olasz konyha ízeivel kiegészítve, isteni finom és különleges lesz.
Amikor beköszönt a kánikula, a forró leveseket sokan száműzik az étrendjükből, helyettük a hideg változatok veszik át az uralmat, főleg a gyümölcsös verziók. Emlékszem még a régi menzás gyümölcslevesekre, bár azokat nem szerettem, a rossz élmény ellenére nyitott maradtam, mindig találok olyat, amit örömmel fogyasztok.
Szerintem az őszibarack-krémleves az egyik legfinomabb hideg gyümölcsleves, már az első kóstolásnál a rabja lettem. A barack édes íze találkozik a chili enyhén tüzes aromájával, de az olasz konyhára jellemző kakukkfű is érezteti magát.
Nem terheli a gyomrot, tökéletes választás, ha valami könnyű, de különleges hűsítőre vágyunk. A legközelebbi kerti partinkon készítsük el, a vendégeink sorban fognak állni a receptért.
Őszibarack-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 6 darab őszibarack
- 1 darab chilipaprika
- 1 darab babérlevél
- 1 ág kakukkfű
- 100 milliliter száraz fehérbor
- 200 milliliter 20%-os tejföl
- 450 milliliter őszibaracklé
- 1 evőkanál vaj
- 1 pohár víz
Elkészítés:
Az őszibarackokat hámozzuk meg, távolítsuk el a magot, majd vágjuk tetszőleges darabokra.
A chilipaprika magházát távolítsuk el, majd vágjuk finomra.
A paprikát forró vajon fonnyasszuk meg, majd öntsük fel a vízzel és a borral, ezután adjuk hozzá a fűszereket és az őszibarackot. Amikor a gyümölcs már kezd megpuhulni, öntsük hozzá az őszibaracklevet és a tejfölt. A krémleves akkor van kész, amikor a gyümölcs húsa teljesen megpuhult. A kakukkfüvet és a babérlevelet szedjük ki, pürésítsük, majd lehűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images