Pálcikás virsli, a gasztronómia álruhás humoristája
Egészségtelen, de jópofa, finom, és így még panírozni is szeretünk

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pálcikás virslit semmiképp sem neveznénk a gasztronómia császárának, ettől függetlenül elkészíteni, és elfogyasztani is jópofa dolog. És még jól is lakunk vele. Elsőrangú vacsora kanapén röfögős, tévénézős estékre.

A corn dog egyféle rántott virsli, aminek a bundájába kukoricaliszt is kerül. Nyilván ettől is olyan finom, de főleg attól, hogy virsliből van, pálcikája van, és olajban sült.

Ha mást úgysem tehetünk, mert természetesen mindenki imádni fogja, és az első kóstolás után követeli, hogy még süssünk ilyet, legalább válasszunk hozzá jó minőségű virslit. Egészséges ugyan attól sem lesz, de legalább a lelkiismeretünket megnyugtattuk valamennyire. Az vesse ránk az első követ, aki nem vágott még be egy zacskó gumicukrot egy zacskó popcornnal és kólával.

Gyengéd érzelmek

Ez egyébként a panírozásnak az egyetlen olyan módja, amire még mi is elégedetten csettintünk a nyelvünkkel. Semmihez sem kell hozzáérni, csak elegánsan megfogjuk a pálcika végét, és úgy rakosgatjuk a virslit egyik tányérból a másikba. Komolyan, kedvet kaptam hozzá, de most rögtön!

Amerikai corn dog

amerikai corn dog

Hozzávalók 12 adaghoz:

  • 32 dekagramm ropogós virsli (én 12 db-os mini bécsi virslit választottam)
  • 7 dekagramm liszt
  • 7 dekagramm kukoricaliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 darab tojás
  • 1.5 deciliter tej
  • 5 deciliter olaj
  • 24 darab bambusznyárs
Recept idők

Elkészítés:

1. A virsliket megfelezzük. A lényeg, hogy nagyjából 3-4 cm-es darabjaink legyenek. Bambusznyársra tűzzük őket úgy, hogy a vágott felük legyen alul.

2. A tojást elhabarjuk, és felhígítjuk a tejjel.

3 . A liszteket összekeverjük a sütőporral és egy nagy csipet sóval, majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a tojásos tejet.

4. Az olajat felforrósítjuk. 5. A virsliket megmártjuk a masszában, és a forró olajban kisütjük. (Az a legjobb, ha a nyársak kilógnak az edényből, de ha beleesnek, akkor sem lesz gond.)

6. Papírtörlőre szedjük a 2-3 perc alatt kisütött falatkákat, és forrón, ketchuppal, vagy más mártogatóval tálaljuk.
Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük