
Villámgyors paradicsomos gnocchi sütőben sütve – Sok sajttal a legfinomabb

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag
Egészen más ízt kap a gnocchi, ha összesütöd a krémes szósszal és a sajttal, mennyei lesz.
A gnocchi, vagyis az olaszok krumpligombóca, tökéletes alapanyag, ha laktató, mégis egyszerűen elkészíthető fogást tálalnál. Egyáltalán nem ciki, ha félkész gnocchiból készíted, de ha ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy házit gyúrj, akkor itt találsz hozzá receptet.
Ahogy a tésztához, a krumpligombóchoz is mindenféle szósz illik, a tejszínes és a paradicsomos alapú is. Ha nem szeretnél rá öntetet, akkor csak pakolj rá rengeteg koktélparadicsomot és mozzarellát, majd várd meg, amíg krémesre sülnek. A paradicsom mellé nagyon jól illik a spenót is, de pirult bacont is keverhetsz a gnocchihoz, ha tartalmasabb ebédre vágysz.
Az alábbi recept paradicsomszósszal készül, amelynek köszönhetően nagyon szaftos lesz a végeredmény. Hús nincs benne, de tehetsz bele padlizsánt, ha még krémesebbé szeretnéd tenni.
Paradicsomos gnocchi

Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm gnocchi
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 darab kaliforniai paprika
- 10 darab bazsalikomlevél
- 400 gramm paradicsom passata
- 200 milliliter zöldségalaplé
- 250 gramm mozzarellagolyó
Elkészítés:
A hagymát, a fokhagymát és a paprikát vágjuk nagyon apróra.
Egy sütőbe is betehető edényben forrósítsunk olajat, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd közepes lángon pároljuk 6-8 percig.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
Tegyük a paprikát és az apróra vágott bazsalikomlevelet is a hagymára, pároljuk további 5 percig. Adjuk hozzá a paradicsomszószt és a zöldségalaplevet, jól keverjük össze, várjuk meg, míg felforr. Tegyük bele a gnocchit, a tetejére a mozzarellát, majd süssük 15-20 percig. Tálalás előtt díszítsük bazsalikomlevelekkel.
Fotó: Getty Images