
Villámgyors paradicsomos gnocchi sütőben sütve – Sok sajttal a legfinomabb

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik
Egészen más ízt kap a gnocchi, ha összesütöd a krémes szósszal és a sajttal, mennyei lesz.
A gnocchi, vagyis az olaszok krumpligombóca, tökéletes alapanyag, ha laktató, mégis egyszerűen elkészíthető fogást tálalnál. Egyáltalán nem ciki, ha félkész gnocchiból készíted, de ha ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy házit gyúrj, akkor itt találsz hozzá receptet.
Ahogy a tésztához, a krumpligombóchoz is mindenféle szósz illik, a tejszínes és a paradicsomos alapú is. Ha nem szeretnél rá öntetet, akkor csak pakolj rá rengeteg koktélparadicsomot és mozzarellát, majd várd meg, amíg krémesre sülnek. A paradicsom mellé nagyon jól illik a spenót is, de pirult bacont is keverhetsz a gnocchihoz, ha tartalmasabb ebédre vágysz.
Az alábbi recept paradicsomszósszal készül, amelynek köszönhetően nagyon szaftos lesz a végeredmény. Hús nincs benne, de tehetsz bele padlizsánt, ha még krémesebbé szeretnéd tenni.
Paradicsomos gnocchi

Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm gnocchi
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 darab kaliforniai paprika
- 10 darab bazsalikomlevél
- 400 gramm paradicsom passata
- 200 milliliter zöldségalaplé
- 250 gramm mozzarellagolyó
Elkészítés:
A hagymát, a fokhagymát és a paprikát vágjuk nagyon apróra.
Egy sütőbe is betehető edényben forrósítsunk olajat, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd közepes lángon pároljuk 6-8 percig.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
Tegyük a paprikát és az apróra vágott bazsalikomlevelet is a hagymára, pároljuk további 5 percig. Adjuk hozzá a paradicsomszószt és a zöldségalaplevet, jól keverjük össze, várjuk meg, míg felforr. Tegyük bele a gnocchit, a tetejére a mozzarellát, majd süssük 15-20 percig. Tálalás előtt díszítsük bazsalikomlevelekkel.
Fotó: Getty Images