A legfinomabb fokhagymás, paradicsomos tészta 20 perc alatt: fetával még jobb
A fokhagymával gazdagon ízesített fetás-paradicsomos tészta pillanatok alatt elkészülő, könnyű nyári ebéd vagy vacsora.
Ha választanom kellene, melyik tésztaszószt szeretem jobban, a paradicsomosat vagy a tejszíneset, azt mondanám, hogy a kettő fúzióját. A tejszín nagyon sokat lágyít a paradicsom savasságán, miközben krémesíti is a szószt, szuper párost alkotnak.
Az, hogy ezt az alapot mivel dobod fel, rád van bízva, zöldfűszereket és sajtot mindenképp érdemes keverni bele, de édes koktélparadicsom is gazdagíthatja. Ha nem ragaszkodsz a vega vonalhoz, próbáld ki baconnel dúsítva is: a ropogósra sütött szalonna feldobja a végeredményt, mind ízben, mind textúrában. Ráadásul ha a bacon kisült zsírján indítod a főzést, az is ad hozzá egy hatalmas pluszt.
Főzzük ki a tésztát sós, lobogó vízben. A csomagoláson írtnál 1-2 perccel előbb szűrjük le.
Közben a baconszeleteket süssük ropogósra egy serpenyőben, majd tegyük egy tányérra.
A visszamaradt zsiradékból 1 evőkanálnyit hagyjunk a serpenyőben, majd kezdjük el pirítani rajta a zúzott fokhagymát. Adjunk hozzá egy kevés alaplevet, majd melegítsük, hogy a serpenyő aljára tapadt pörzsanyag feloldódjon. Utána öntsük fel a maradék alaplével, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a fűszereket.
Amikor forrni kezd, vegyük lejjebb a lángot, adjuk hozzá az egész vagy félbevágott koktélparadicsomokat. Keverjük bele a krémsajtot is, majd hagyjuk főni 4-5 percig, míg a paradicsom picit puhul, de nem szabad szétfőzni.
Vegyük alacsonyra a lángot a szósz alatt, öntsük fel a tejszínnel, keverjük bele a parmezánt. Amikor gyönyözni kezd, keverjük bele a tésztát is. Hagyjuk főni 1-2 percig.
A ropogós bacont vágjuk/törjük apróra, majd szórjuk a kész tészta tetejére.
Rögtön tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
@sobors.hu