
Parmezános-vajas szószban sült krumpli – Egészen puha és krémes lesz a burgonya

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

8 szuper muffinrecept, amit a legkisebbek is elkészíthetnek és díszíthetnek

Egyserpenyős pirult krumpli: sült paprika színesíti

Fantasztikus málnás muffin: vajtól lesz omlós és isteni

Pofonegyszerű, nagyon sajtos zöldborsótócsni: alig valamiből készül

Krémes eperleves bodzával: jó hidegen kínáld
A vajban sütés egészen más ízt ad a tepsiben sült krumplinak, amelyet a parmezán íze csak tovább fokoz.
A krumpli minden formájában tökéletes köret, de ha teheted, inkább süsd sütőben, kevésbé hizlal, mintha bő olajban készítenéd.
Valószínűleg nem is gondoltad volna, hogy a tepsiben sült krumplit hányféleképpen ízesítheted. Ebben a receptben fokhagymás és füstölt paprikás fűszerezést kap, és gyönyörű pirosra sül. A zöldfűszerek is nagyon jó állnak a burgonyának, süsd rozmaringgal, egészen átveszi majd az ízét.
Vajjal sütni pedig mindig csodás, egészen krémes lesz tőle minden étel, a parmezán pedig megadja a megfelelő karaktert, ahogy az alábbi receptben is. A munka nagyon kevés vele, de a sütéssel legyél türelmes.
Parmezánban és vajban sült krumpli

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 6 evőkanál vaj
- 3 evőkanál parmezán
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A vajat olvasszuk fel, és öntsük egy kisebb jénaiba, majd kanalazzuk rá a reszelt parmezánt. A krumplikat hámozzuk meg, és a nagyságuktól függően felezzük vagy negyedeljük őket, és fektessük a tepsibe.
Süssük 40-45 percig, amíg megpuhulnak, a tetejük pedig kicsit megpirul.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors