Parmezános-vajas szószban sült krumpli – Egészen puha és krémes lesz a burgonya
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A vajban sütés egészen más ízt ad a tepsiben sült krumplinak, amelyet a parmezán íze csak tovább fokoz.
A krumpli minden formájában tökéletes köret, de ha teheted, inkább süsd sütőben, kevésbé hizlal, mintha bő olajban készítenéd.
Valószínűleg nem is gondoltad volna, hogy a tepsiben sült krumplit hányféleképpen ízesítheted. Ebben a receptben fokhagymás és füstölt paprikás fűszerezést kap, és gyönyörű pirosra sül. A zöldfűszerek is nagyon jó állnak a burgonyának, süsd rozmaringgal, egészen átveszi majd az ízét.
Vajjal sütni pedig mindig csodás, egészen krémes lesz tőle minden étel, a parmezán pedig megadja a megfelelő karaktert, ahogy az alábbi receptben is. A munka nagyon kevés vele, de a sütéssel legyél türelmes.
Parmezánban és vajban sült krumpli
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 6 evőkanál vaj
- 3 evőkanál parmezán
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A vajat olvasszuk fel, és öntsük egy kisebb jénaiba, majd kanalazzuk rá a reszelt parmezánt. A krumplikat hámozzuk meg, és a nagyságuktól függően felezzük vagy negyedeljük őket, és fektessük a tepsibe.
Süssük 40-45 percig, amíg megpuhulnak, a tetejük pedig kicsit megpirul.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors