
Petrezselymes parmezánbundában sült csirkemell: kívül ropogós, belül szaftos lesz

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A parmezán aranybarnára és ropogósra sül, a hús a sütőben szaftos marad, a petrezselyemtől pedig friss és könnyed az ízvilága.
A csirkemell egyáltalán nem unalmas étel, nagyon változatos az elkészítése - lehet variálni a panírt, a szószt, amiben készül, natúr íze miatt szinte minden jól áll neki.
Az alább olvasható verzióban petrezselymes-parmezános bundát kap a hús, tojás helyett pedig fokhagymás-citromos vajban mártóznak meg a szeletek. Azért, hogy ne legyen olyan olajos, illetve hogy a morzsa ne jöjjön le róla sütés közben, sütőben készül a hús.
Sima rizzsel vagy könnyed salátával is tálalhatjuk, de a parmezán miatt nagyon jól megy hozzá valamilyen olaszos ízvilágú, paradicsomos mártás is.
Parmezánbundában sült csirkemell

Hozzávalók 5 személyre
- 5 darab csirkemellfilé
- 100 gramm panko morzsa
- 60 gramm parmezán
- 3 evőkanál petrezselyem
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 60 gramm vaj (olvasztott)
- 3 evőkanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze egy tálban a panko morzsát, a reszelt parmezánt, az összeaprított petrezselymet, sót, borsot. Egy másik tálban keverjük össze az olvasztott vajat, citromlevet és a zúzott fokhagymát.
A csirkemelleket tisztítsuk meg. Egyesével forgassuk őket a vajas keverékbe, majd rögtön tegyük át a parmezánosba. Az ujjaink segítségével nyomkodjuk rá a morzsát a húsra, minden oldalára és szélére jusson belőle.
Tegyük a csirkemelleket egy 23x33 cm-es tepsire vagy jénaiba, majd toljuk őket a sütőbe. Kb. 40 perc alatt aranybarnára sülnek, de ez a hús vastagságától is függ.
Fotó: Getty Images