Vajpuha halfilé parmezános bundában sütve – Gyors recept az ünnepi asztalra

parmezános tilápia cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minden formában érdemes halat tenni az ünnepi asztalra, tengeri és folyami egyaránt helyet kaphat.

Ünnepekkor biztosan te is a kicsit bonyolultabb, izgalmasabb recepteket szereted kipróbálni, de mi lenne, ha most bevennél a repertoárba egy könnyen elkészíthető, mégis tökéletesen finom fogást? Legalább karácsonykor érdemes halat enni, minél változatosabb formákban. Sok családban ilyenkor lazacból készítenek főételt, ha ebből szeretnél kicsit különlegesebbet, akkor próbáld ki spenótos-tejszínes mártásban sütve.

Az olyan fehér húsú halakat, mint a tilápia vagy a tőkehal is érdemes megsütnöd, ahogy ebben a receptben, a parmezános bunda nagyon jól áll nekik. Nem is kell bő olajban készítened őket, úgy nem fognak tocsogni a zsiradékban.

Ha nem bundázottan szeretnéd megsütni, készíts halpogácsákat, amelyeket zsemlében vagy salátával is ehetsz. A halhoz nagyon jól illik a majonézes krumplisaláta is.

Parmezános bundában sült halfilé

parmezános tilápia recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

Hal:

  • 6 darab tengeri halfilé
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj

Bunda:

  • 120 gramm zsemlemorzsa vagy pankomorzsa
  • 80 gramm kukoricapehely (corn flakes)
  • 60 gramm parmezán
  • 1 teáskanál petrezselyem (aprított)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverjük össze a tojást, a mustárt és a vizet. Egy másik tálban keverjük össze a bunda alapanyagait. 

A halfiléket mártsuk bele először a tojásos, majd a zsemlemorzsás keverékbe, jól nyomkodjuk bele a bundát a szeletekbe. 

Egy mélyebb serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és a vajat, tegyük bele a halszeleteket, süssük 3-4 percig lefedve, majd fordítsuk meg, és a másik oldalukat is süssük ugyanannyi ideig. Citromszeletekkel tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük