Pihe-puha pekándiós muffin: az amerikaiak kedvence téged is rabul ejt
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Az édes finomság Amerika déli részén nagyon népszerű, ünnepnapokon biztos, hogy az asztalra kerül.
Az amerikaiak legnagyobb ünnepe a hálaadás. Ilyenkor klasszikus kedvencek kerülnek az asztalra, egészben sült pulyka, áfonyaszósz, sütőtökös finomságok, pekándiós pite vagy muffin.
A muffin tésztájába más dió is kerülhet, akár finomra őrölve, akár durvára vágva. Hogy még csinosabb legyen a sütemény, tehetsz a tetejére vajkrémet vagy habtejszínt. Nem csak a megjelenésével lehet trükközni, a tésztát is izgalmasabbá teheted, csempészhetsz bele 1 maréknyi darabolt csokit, egy kevés fahéjat vagy 2-3 evőkanál bourbon whiskyt is.
Pekándiós muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 bögre finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 0.5 bögre barna cukor
- 1 bögre pekándió
- 2 darab tojás
- 6 evőkanál vaj (olvasztott)
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét, ezzel mérjük ki az alapanyagokat.
A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sütőport, sót, cukrot és a durvára vágott pekándiót.
Egy másik tálban verjük fel a tojást, forgassuk hozzá az olvasztott vajat, majd keverjük egybe a száraz alapanyagokkal.
A muffinsütőt béleljük ki papírral (kapszli), vagy kenjük ki alaposan vajjal.
Fagyiskanál segítségével a masszát adagoljuk a muffinsütőbe.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre, alkalmazzunk tűpróbát.
A muffinokat porcukorral megszórva kínálhatjuk, vagy félbevágott pekándiót tehetünk a sütemény tetejére.
Fotó: Getty Images