Vodkától krémes paradicsomos penne – Elképesztően selymes lesz a szósz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem kell megijedni, nem az alkohol dominál ebben a tésztaszószban, csak a krémességét adja meg.
Az, hogy vodkás tészta, elég bizarrul hangzik, de ha az alkohol csak azért kerül a szószba, hogy krémesebbé tegye, máris sokkal izgalmasabb. Egész egyszerűen arról van szó, hogy a paradicsomszószt a vodka kicsit pikánsabbá teszi.
Nem kell rögtön Bloody Mary-re gondolni, nagyon keveset keverünk az alkoholból a szószhoz. A lényeg, hogy jól bevonja a tésztát, krémessé tegye, és máris kész a szuper laktató fogás.
Penne alla vodka
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 evőkanál vaj
- 1 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál paprikapehely
- 120 milliliter paradicsomszósz
- 2 evőkanál vodka
- ízlés szerint só
- 500 gramm penne
- 100 milliliter tejszín
- 40 gramm parmezán (reszelt)
Elkészítés:
Egy serpenyőben olvasszunk vajat, adjunk hozzá apróra vágott salotta- és fokhagymát, pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a paradicsomszószt és a paprikapelyhet, keverjük meg, pirítsuk le a hagymákat. Öntsük hozzá a vodkát, keverjük jól el benne, ha van lepirult hagyma, azokat is keverjük fel a tetejére. Zárjuk le a gázt.
Főzzük a tésztát al dentére, a főzővízből tegyünk félre 2 bögrényit.
A szószt tegyük vissza a tűzre közepes lángra, adjunk hozzá egy fél bögrényit a tészta főzővizéből, majd öntsük bele a tejszínt, keverjük simára. Szórjuk bele a parmezán felét, öntsünk hozzá még egy keveset a főzővízből, és addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Sózzuk ízlés szerint.
Parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.
Fotó: Getty Images