Bazsalikomos pestóban sült csirkecomb: a bőre ropogós, a húsa szaftos lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A pestótól nem csak ízletes lesz a hús, szaftosan tartja a combokat, nem fognak kiszáradni a forró sütőben.
Alig kell valami ehhez a recepthez, mégis mennyei sült csirkecomb kerül ki a sütőből. A bazsalikomos pesto szaftosan tartja a húst, miközben a bőre szépen lepirul.
Mivel a pesto is elég karakteres, nem kell túlzásba esni a fűszerezéssel, elég csak sóval, borssal és fokhagymával ízesíteni a húst. A sóval óvatosan bánj, mivel ha bolti pestót használsz, az már tartalmazza az alapfűszert. Érdemes inkább házilag elkészíteni, sok-sok bazsalikommal, parmezánnal és magvakkal dúsítani.
Ezenkívül semmi munkád nem lesz a combokkal: fűszerezd őket, forgasd bele a pestóba, majd told be a sütőbe pirulni.
Pestóban sült csirkecomb
Hozzávalók 5 darabhoz
- 5 darab csirkecomb (felső)
- ízlés szerint só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 2 ek olívaolaj
- 60 gramm bazsalikompesto
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A combokat tisztítsuk meg, ha szükséges, majd itassuk fel róluk a nedvességet papírtörlő segítségével. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral ízesítsük mindkét oldalukat.
Egy nagyobb tálban keverjük össze az olívaolajat és a pestót, majd tegyük bele a combokat ebbe a keverékbe, forgassuk bele, hogy mindenhol bevonja őket.
A pestós combokat tegyük az előkészített tepsire úgy, hogy a bőrös felük nézzen lefelé, majd toljuk a sütőbe 25 percre. Fordítsuk meg a csirkecombokat, majd tegyük vissza még 15-20 percre, vagy míg teljesen át nem sülnek belülről.
Rizzsel vagy salátával tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors